Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 20.2.2014

TORNION NUORISONEUVOSTO          PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS

Aika 20.2.2014 klo 15.00
Paikka Nuorisotiedotuspiste Aaltonen, Länsiranta 9

Läsnä
Jenna Lehtinen (pj.)
Paula Kronqvist (siht.)
Samuli Juntti
Joni Kokkinen
Sara Pohjanen
Mirke Tilja
Sesilia Tofferi

Jan-Mikael Hakomäki


1. Kokouksen avaaminen
Jenna Lehtinen avasi kokouksen klo 15.04.

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi

3. Esityslistan hyväksyminen
Esityslista hyväksyttiin.

4. Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Sara Pohjanen ja Sesilia Tofferi.

5. Nunen väestökato
Eveliina Hyväri ja Janne-Pekka Laukkanen ovat ilmoittaneet eroavansa nunesta. Nunen alkuperäisestä, syksyllä aloittaneista jäsenistä ei ole jäljellä kuin puolet. Yleisin syy eroamiseen on joko lähtö vaihto-oppilaaksi, opintojen päättäminen tai toiselle paikkakunnalle muutto. Mietittiin, jos liittymisen yhteydessä allekirjoitettaisiin jokin liittymissopimus, jonka voisi hyvän syyn nojalla purkaa. Tämä sitoisi jäsenet mukaan nuneen ja velvoittaisivat käymään kokouksissa, eikä antaisi aihetta erota äkillisesti ja kesken kaiken.

Ensi syksynä on vaalit. Hyvissä ajoin ennen vaaleja järjestetään kiinnostusta herättävä vaalikampanja. Vaalikampanja toisi näkyvyyttä nunelle ja sisältäisi keskustelutilaisuuksia, esittelykierroksia mm. nuorisotiloilla sekä koulujen luokissa. Esittelykierroksiin pitäisi miettiä jokin pointti, johon oppilaat tarttuisivat, kuten esimerkiksi kokouksessa ehdotettiin ”Haluatko vaikuttaa koulusi asioihin?”. Lisäksi ehdotettiin, että oppilaskunnista voisi yksi jäsen liittyä nuneen. Pöytäkirjojen esilletuonti toisi myös näkyvyyttä nunelle.

6. Eurovaalien paneeli
19.3. tasa-arvon päivän nunen paneeli unohdetaan, sillä sille ei ole aikaa kokonaisuuden kannalta. Paneeli-idea sen sijaan muutetaan toiseen muotoon. Lähestyvien eurovaalien nojalla päätettiin suunnitella eurovaalipaneeli, johon kutsutaan eurovaaliehdokkaita. Ideaa suunnitellaan työryhmän palaverissa 24.2. Tirlittanissa klo 14.00. Työryhmään kuuluvat Samuli Juntti, Onerva Hurtig, Jenna Lehtinen, Paula Kronqvist, Sesilia Tofferi ja Mirke Tilja.

7. Budjetti
Muilla Lapin nuorisoneuvostoilla on paljon suurempi budjetti kuin Tornion nunella. Ehdotettiin budjettialoitteen tekemistä. Miku voisi auttaa sen kanssa. Vedotaan muihin kuntiin. Suurempi budjetti mahdollistaisi useampien tapahtumien järjestämistä. Lisäksi ehdotettiin, että Miku toisi budjettiselvityksen joka kokoukseen, joka olisi liitetty esityslistan yhteyteen.

8. Nunen kevät
Ehdotettiin, että järjestettäisiin Spring Happening uudestaan. Asia käsitellään seuraavassa kokouksessa paremmin. Jenna lupasi olla yhteydessä Haaparannan nuorisoneuvostoon.

9. Muut asiat
Nune alkaa seuraamaan nuorisotoimen kaukaloaloitteen toimeksipanoa.

Blogi pitäisi päivittää. Lisäksi mainittiin, että blogista pitäisi saada järjestyksellisempi.

Nunen pitäisi saada enemmän näkyvyyttä. Mietittiin, jos nune ilmoittaisi itsestään mm. nuorisotoimen Adapteri-hankkeen blogisivulla ja muissa medioissa. Lisäksi adapterityypit voisivat neuvoa hieman blogin käytössä.

Jenna Lehtinen ja Sesilia Tofferi kertoivat Nuorisofoorumin tilaisuudesta.

10. Seuraava kokous
Seuraavan kokouksen ajankohdaksi päätettiin 12.3. klo 15.00 Aaltosessa.

11. Kokouksen päättäminen
Jenna Lehtinen päätti kokouksen klo 16.39.


Puheenjohtaja                                 Sihteeri


______________________________ ______________________________

Pöytäkirjantarkastajat

______________________________ ______________________________





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu

Vasatokka, Inari

Nuorisofoorumi pidettiin lauantaina tammikuun 25. päivä Inarissa johon Tornion nuorisoneuvostosta lähti mukaan puheenjohtaja Jenna sekä kaksi jäsentä Sesilia ja Ville. Lähdimme perjantaina linja-autolla Torniosta ajelemaan kohti Inaria. Otimme matkanvarrelta kyytiin muitakin nuorisovaltuutettuja, esim. Keminmaasta ja Tervolasta. Saavuimme illalla Inarin majoituspaikkaamme Vasatokkaan, jossa jo odottikin lisää nuorisovaltuustojen jäseniä ympäri Lappia.           Lauantaiaamuna bussi suuntasi kohti Sajosta, paikkaa missä reissun virallinen osuus eli foorumi pidettiin. Paikalla oli nuorison edustukset Tornion lisäksi Kemistä, Keminmaasta, Tervolasta, Rovaniemeltä, Inarista, Sallasta sekä saamelaiskäräjien nuorisoneuvostosta. Kokouksen alussa saamelaiset kertoivat hieman saamelaisista sekä saamelaiskäräjistä. Sen jälkeen muut nuoret kertoivat oman kunnan tilanteista esimerkiksi päättäjien ja nuorisoneuvoston yhteistyön toimivuudesta. Paikalle oli tullut nuoria myös Venäjältä ja Norjasta

Pöytäkirja 14.10.2014

TORNION NUORISONEUVOSTO                                                                     PÖYTÄKIRJA NUORISONEUVOSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS Aika              14.10.2014 klo 12.00 Paikka          Nuorisotiedotuspiste Aaltonen, Länsiranta 9 Läsnä           Samuli Juntti (pj.) Niko Koivula Joni Kokkinen Paula Kronqvist (siht.) Konsta Lepistö Sara Pohjanen Tatu Raatikainen Ella-Sofia Saarela Ida Santamäki Kare Simula Mirke Tilja Jan-Mikael Hakomäki Jokainen esitteli itsensä lyhyesti ennen kokousta. 1. Kokouksen avaaminen Samuli Juntti avasi kokouksen klo 12.15. 2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 3. Esityslistan hyväksyminen Esityslistaa muutettiin vaihtamalla kohtien 11. ja 12. paikkoja. Muutoksen jälkeen esityslista hyväksyttiin 4. Jäsenten esittely Esittelyt suoritettiin ennen kokousta. 5. Puheenjohtajan valinta Jan-Mikael Hakomäki (jatkossa tutumm