Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 6.11.


Noniin , tässä ois sitä pöytäkirjaa viime tiistain järjestäytymiskokouksesta. Kuten tekstimäärästä huomaatte kokouksessa käsiteltiinkin paljon asiaa,koittakaapas jaksaa lukea!
TORNION NUORISONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS

Aika 6.11.2012 klo 15.00
Paikka Nuorisotiedotuspiste Aaltonen, Länsiranta 9

Läsnä
Jenna Lehtinen (pj.)
Paula Kronqvist (siht.)
Onerva Hurtig
Eveliina Hyväri
Samuli Juntti
Hannamari Kangas
Janne-Pekka Laukkanen
Roope Leineberg
Mari Matinlompolo
Lauri Mäenalanen
Sara Pohjanen
Elisa Peteri
Tatu Raatikainen
Jemina Ronkainen
Milka Rämö
Ville Santamäki
Juulia Saukkonen
Mirke Tilja
Sesilia Tofferi
Jan-Mikael Hakomäki
Auli Pietikäinen

Jokainen esitteli itsensä lyhyesti ennen kokouksen alkua.
1. Kokouksen avaaminen Jenna Lehtinen avasi kokouksen kellon ollessa 15.15.

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

 3. Esityslistan hyväksyminen
 Esityslistaan lisättiin neljänneksi kohdaksi pöytäkirjantarkastajien valinta. Muutoksen jälkeen esityslista hyväksyttiin.

4. Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Eveliina Hyväri ja Mari Matinlompolo.

5. Nuorisoneuvoston täydentäminen
Nuorisoneuvoston vaaleissa alkuperäinen sopimus oli valita jokaiselta koululta 2 jäsentä edustamaan kouluaan Nuneen, mutta ehdokkaita oli kaiken kaikkiaan 19, joista vaaleilla valittiin 13. Toimintasäännön mukaan Nunen maksimijäsenmäärä on kuitenkin 25. Tästä johtuen päätettiin, että kaikki vaaleissa mukana olleet, edelleen kiinnostuneet otetaan mukaan Nuneen. Asiasta äänestettiin avoimella käsiäänestyksellä. Äänestys oli yksimielinen. Ehdokkaita vaaleissa oli Lappian ammattikoulusta, Raumon ja   Putaan yläasteilta, Tornion yhteislyseon lukiosta, Peräpohjolan opistolta ja Humanistisesta ammattikorkeakoulusta. Kielikoululta ja Lappian ammattikorkeakoulusta ei ollut ketään ehdokasta.

6. Puheenjohtajan ja sihteerin velvollisuudet
Jenna Lehtinen kertoi puheenjohtajan virasta ja siihen liittyvistä velvoitteista. Paula Kronqvist kertoi sihteerin virasta ja sen velvoitteista. Miku kertoi varapuheenjohtajan virasta ja sen velvoitteista. Lisäksi Miku kertoi uusista viroista ja niiden velvoitteista. Virat ovat tapahtumavastaava ja netti- ja tiedotusvastaava. Tapahtumavastaava vastaa järjestettävistä tapahtumista, ja kokoaa niitä varteen työryhmän, jos tarvetta. Lisäksi tapahtumavastaava vastaa nunen edustuksesta eri tilaisuuksissa, kuten 112-päivä ja Eurooppapäivä. Netti- ja tiedotusvastaavavastaa nettiedustuksesta, nettisivuista, facebook-sivuista, lehdistötiedotuksesta ynnä muusta. Sovittiin, että kokousasiakirjojen tallentaminen facebookiin ja nettisivuille on sihteerin velvollisuus. Vastaavat vastaavat kaikesta muusta.

7. Puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja sihteerin valinta
Facebookissa oltiin jo etukäteen vähän kyselty ehdokkaita puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja sihteerin virkaan. Puheenjohtajan virkaan ehdokkaita olivat Jenna Lehtinen ja Juulia Saukkonen. Suoritettiin suljettu lippuäänestys. Ääntenlaskijoina toimivat pöytäkirjantarkastajat Mari Matinlompolo ja Eveliina Hyväri. Äänestystulokset sijoittuvat seuraavasti:

Jenna Lehtinen 13
Juulia Saukkonen 6

Jenna Lehtinen nimitettiin uudeksi puheenjohtajaksi.

Varapuheenjohtajan virkaan ehdokkaita olivat Eveliina Hyväri, Milka Rämö, Juulia Saukkonen, Tatu Raatikainen ja Samuli Juntti. Ääntenlaskijoina toimivat Mari Matinlompolo ja Miku Hakomäki. Äänet jakautuivat seuraavasti:

Milka Rämö 11
Juulia Saukkonen 4
Samuli Juntti 3
Tatu Raatikainen 1
Eveliina Hyväri 0

Milka Rämö nimitettiin uudeksi varapuheenjohtajaksi.

Sihteerin virkaan ehdokkaita olivat Paula Kronqvist ja Lauri Mäenalanen. Ääntenlaskijoina toimivat Mari Matinlompolo ja Eveliina Hyväri. Äänestystulokset jakautuivat seuraavasti:

Paula Kronqvist 18
Lauri Mäenalanen 1

Paula Kronqvist nimitettiin uudeksi sihteeriksi.

Tapahtumavastaavan ja netti- ja tiedotusvastaavista äänestettiin myös. Äänestysmuodoksi ehdotettiin ”suljettua käsiäänestystä”, jossa jokainen äänestävä sulki silmänsä ja toimitti äänestyksen käsiäänestyksellä. Miku toimi ääntenlaskijana. Ehdotettiin myös, että yllämainittuihin virkoihin valittaisiin useampi kuin yksi henkilö. Ehdotus hyväksyttiin.
Tapahtumavastaavan virkaan ehdokkaita olivat Roope Leineberg, Tatu Raatikainen, Eveliina Hyväri ja Sesilia Tofferi. Suoritettiin suljettu käsiäänestys. Ääntenlaskijana toimi Miku Hakomäki. Äänet sijoittuivat seuraavasti:

Roope Leineberg 8
Tatu Raatikainen 8
Eveliina Hyväri 5
Sesilia Tofferi 2

Roope Leineberg ja Tatu Raatikainen nimitettiin tapahtumavastaaviksi.

Netti- ja tiedotusvastaaviksi ehdokkaita olivat Hannamari Kangas, Samuli Juntti, Sara Pohjanen ja Juulia Saukkonen. Valinnasta ei äänestetty vaan kaikki hyväksyttiin vastaaviksi. Juulia Saukkonen nimitettiin lehdistötiedotusvastaavaksi.

8. Tutustumismatka eduskuntaan ja kulttuuri- ja nuorisoministeriöön 28.-30.11.
Miku kertoi suunnitelleensa Inarin NuVan nuorisovastaavan Seppo Körkön kanssa Nunen ja NuVan yhteistä matkaa Helsingin eduskuntaan ja ministeriöön. Tarkoituksena olisi tavata kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.) ja Lapin kansanedustaja Heikki Autto (kok.). Lisäksi vierailemme nuorisotila Hapissa, jossa suunnittelemme yhdessä NuVan kanssa kysymyksiä, joita esitämme ministerille. Mahdollisuus olisi myös mennä kuuntelemaan ministeriön viikkokokousta ja eduskunnan kyselytuntia.

Nunen budjettitilanteen takia vain 10 nuorta pääsee mukaan. Nune pystyy kustantamaan meno- ja paluulipun sekä yöpymisen Helsingissä, mutta ruoat pitää kustantaa itse. Puheenjohtaja Jenna Lehtinen, varapuheenjohtaja Milka Rämö ja sihteeri Paula Kronqvist sekä nuoriso-ohjaaja Miku Hakomäki lähtevät mukaan. Muut seitsemän lähtijää arvottiin 10 halukkaan joukosta. Halukkaita lähtijöitä olivat:

Tatu Raatikainen Lauri Mäenalanen
Sara Pohjanen      Roope Leineberg
Onerva Hurtig      Samuli Juntti
Ville Santamäki Hannamari Kangas
Sesilia Tofferi       Jemina Ronkainen

Päätettiin, että tasapuolisuuden nimissä poikia lähtee 4 ja tyttöjä 6. Tästä syystä tytöt ja pojat arvottiin erikseen. Onnettarena toimi kokoukseen osallistumaton nuoriso-ohjaaja Sonja Leppänen. Arvonnan jälkeen lähtevät henkilöt ovat:

Ville Santamäki Roope Leineberg
Samuli Juntti      Lauri Mäenalanen
Sesilia Tofferi      Onerva Hurtig
Sara Pohjanen

9. Yhteystieto jen tarkistaminen
Kokouksen aikana kiersi yhteystietolappu, johon jokainen kirjoitti omat yhteystietonsa. Paula Kronqvist tarkisti jokaisen jäsenen sähköpostin ääneen.

10. Tornion nuorisoneuvoston toimintasääntö ja Nuorisopoliittinen ohjelma 2012
Ajan ollessa lopussa päätettiin siirtää tämä kohta seuraavaan kokoukseen.

11. Muut asiat
Tornion yhteislyseon lukio on päätetty siirtää Putaan yläasteen remontin vuoksi Lappian ammattikoulun Mercuria-yksikön tiloihin. Lukion oppilaat ovat reagoineet asiaan kokoamalla ryhmän keskustelemaan kaikesta asiaan liittyvästä. Ryhmä on päättänyt järjestää mm. ulosmarssin, mielenosoituksen, kerätä adressin muuttoa vastaan. Ulosmarssi olisi tarkoitus järjestää 15.11. kun on kaupunginvaltuuston kokoontuminen. Nuorisotoimea aiotaan pyytää avuksi.

Peräpohjolan opistolla järjestetään 5.2.2013 seminaari. Seminaarin aiheena on Vastuullinen aikuisuus. Nunelta pyydettiin puhetta sinne.

12. Seuraava kokous
Seuraava kokous järjestetään tiistaina 4.12. klo 15.00 Aaltosessa.

13. Kokouksen päättäminen
Jenna Lehtinen päätti kokouksen kellon ollessa 17.20.

Puheenjohtaja Sihteeri
___________________________ ___________________________

Pöytäkirjantarkastajat
___________________________ ______________________________________

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu

Vasatokka, Inari

Nuorisofoorumi pidettiin lauantaina tammikuun 25. päivä Inarissa johon Tornion nuorisoneuvostosta lähti mukaan puheenjohtaja Jenna sekä kaksi jäsentä Sesilia ja Ville. Lähdimme perjantaina linja-autolla Torniosta ajelemaan kohti Inaria. Otimme matkanvarrelta kyytiin muitakin nuorisovaltuutettuja, esim. Keminmaasta ja Tervolasta. Saavuimme illalla Inarin majoituspaikkaamme Vasatokkaan, jossa jo odottikin lisää nuorisovaltuustojen jäseniä ympäri Lappia.           Lauantaiaamuna bussi suuntasi kohti Sajosta, paikkaa missä reissun virallinen osuus eli foorumi pidettiin. Paikalla oli nuorison edustukset Tornion lisäksi Kemistä, Keminmaasta, Tervolasta, Rovaniemeltä, Inarista, Sallasta sekä saamelaiskäräjien nuorisoneuvostosta. Kokouksen alussa saamelaiset kertoivat hieman saamelaisista sekä saamelaiskäräjistä. Sen jälkeen muut nuoret kertoivat oman kunnan tilanteista esimerkiksi päättäjien ja nuorisoneuvoston yhteistyön toimivuudesta. Paikalle oli tullut nuoria myös Venäjältä ja Norjasta

Tornion nuorisoneuvoston kokous 24.8.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                                  kokous Pöytäkirja Aika:              24.8.2017                                                                                             Paikka: Aaltonen Jan-mikael Hakomäki                                                                           Eetu Miettinen Anniina Glader (poistui klo 15.55)                                  Noora Lokkinen Miro Keränen                                                                                                             Roope Riipinen Kari Juntura                                                                                          Miia Mylläri                                                                   Erkka Multanen                                                                                   Vili-Matias Rajaluoto         1.      Kokouksen avaaminen Eetu Miettinen avasi kokouksen klo