Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 6.11.2013

TORNION NUORISONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS

Aika 6.11.2013 klo 14.00
Paikka Nuorisotiedotuspiste Aaltonen, Länsiranta 9

Läsnä
Milka Rämö (vpj.)
Paula Kronqvist (siht.)
Samuli Juntti
Joni Kokkinen
Janne-Pekka Laukkanen
Ville Santamäki
Mirke Tilja
Sesilia Tofferi

Jan-Mikael Hakomäki


1. Kokouksen avaaminen
Milka Rämö avasi kokouksen kellon ollessa 14.31.

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Esityslistan hyväksyminen
Esityslista hyväksyttiin.

4. Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Samuli Juntti ja Mirke Tilja.

5. Ammattikorkeakoulun uudet koulutuslinjat
Samuli Juntti esitteli asian. Ammattikorkeakoulusta ollaan poistamassa kulttuurilinjaa. Opetuspäällikkö Mirva Juntti tulee seuraavaan kokoukseen kertomaan asiasta lisää. Mietimme, mitä ideoita voisimme esittää. Ainoa mieleen tullut idea oli pelisuunnittelun linja, mikä tuli esille jo nuorisopoliittisen ohjelman dokumentissa.

6. Nunen ja Putaan yläasteen oppilaskunnan hallituksen yhteistyö
Samuli Juntti esitteli asian. Putaan yläasteen oppilaskunnan hallitus on halukas tekemään nunen kanssa yhteistyötä. Aluksi Juntti kertoi, että hallituksen toimintatapa muuttuu. He aikovat ottaa kasiluokkalaisia oppipojiksi. Näin he takaavat hallituksen toimivuuden jatkuvuuden, ja mittaavat motivaation. Uudistuksen myötä luottamusoppilasäänestyksiä ei enää järjestettäisi.

Hallituksella ei ole omaa tilaa, jossa kokoustaa. Opettajat eivät ota huomioon hallituksen tarpeita, ja tilan suhteen he asettavat tietynlaisia vaatimuksia. Ehdotettiin, että he voisivat kokoustaa Aaltosessa. Mietittiin, jos nune nuoria edustavana elimenä voisi tiedottaa kouluja tästä. Jos tämä ei toimi, vedotaan ylempiin tahoihin ja annetaan aiheelle julkisuutta.

Jatkuvana ongelmana yläasteella on ilkivalta. Tilan puutteen vuoksi yseillä ei ole omaa huonetta, eikä sitä ilkivallan vuoksi saada. Tekijöitä ei olla saatu kiinni. Ilkivallan kohteita on ollut mm. kahvikone ja käytävät. Ongelman ehkäisemiseksi opettajat ovat ajatelleet oppilaiden pakottamista välitunneilla ulos. Oppilaat voisivat ehdottaa rehtorille, että järjestettäisiin käytävävahdit. Päätettiin pohtia ongelmia yhteisessä kokouksessa.

7. Tee SOMEthing -hanke
Jan-Mikael Hakomäki esitteli asian. Kivirannalla Joentalolla järjestetään Humakin opiskelijoiden toimesta Tee SOMEthing -hankkeen tapahtuma. Tilaisuus alkaa klo 8.15. Tapahtuman tarkoitus on innostaa nuoria politiikkaan. Nunea on pyydetty esitelmöimään toimintaansa siellä. Osallistumaan kiinnostuneita olivat Samuli Juntti, Paula Kronqvist, Ville Santamäki ja Joni Kokkinen.

8. Nunen jäsenet
Hannamari Kangas on ilmoittanut eroavansa Nunesta. Lisäksi Mari Matinlompolo ja Mari Syväjärvi lähtevät pois, ja puheenjohtaja Jenna Lehtinen muuttaa Ouluun opintojen perässä. Mietittiin uusien jäsenien hankkimista, mutta päätettiin jättää se vasta seuraaviin vaaleihin. Niihin mennessä mennään tällä kokoonpanolla.

9. Nunen Haltsari-mainos
Nunelta tulee lukion Haltsari-lehteen 80€ maksava mainos. Milka Rämö vastaa asiasta. Hän vaati maksuun allekirjoitusta. Jenna Lehtinen hoitaa mainoksen sisällön.

10. Nunen loppuvuosi
Nune osallistuu Tee SOMEthing -tapahtumaan. Nune järjestää yhteiskokouksen Putaan yläasteen oppilaskunnan hallituksen kanssa. Raumon yläasteen oppilaskunnan hallituksen kanssa voisi miettiä Nunen jäsenmäärän vähentyessä mietimme vaalien järjestämistä. Vaalialuetta voisi laajentaa hakualuetta nuorisotiloille ja eri järjestöihin. Tiedottamista ja

11. Pikkujoulut
Mietittiin, miten viettäisimme pikkujoulut tänä vuonna. Ehdotettiin, että kävisimme jälleen ensin Golden Flowerissa syömässä ja menisimme sen jälkeen Kivirannalle Messiin, missä olisimme yötä. Ajankohdaksi päätimme 14.- 15.12. Aloittaisimme tilaisuuden klo 15.00 Golden Flowerissa.


12. Muut asiat
– Milka Rämö kertoi serkkunsa, joka on mukana Haaparannan nuorisoneuvostossa, kertoneen, että he olivat käyneet nuorisoneuvoston toimesta Gävlessä ja saaneet siellä idean, että pari edustajaa heiltä ja pari meiltä lähtisi käymään Brysselissä. Rahoitus oli kuulemma jo valmiina. Ehdotettiin, että sillä meille ei ole kerrottu mitään. Päätettiin katsoa minne asia kehittyy.

– Ehdotettiin, että nunelle luotaisiin WhatsAppiin oma tili, johon jokaisen on liityttävä. Ehdotus hyväksyttiin.

– Laajennettuja kokousideoita ehdotettiin. Joku voisi tulla puhumaan meille puolueista ja niiden periaatteista ja toimintaideoista. Asia käsitellään ensi kokouksessa.

13. Seuraava kokous
Seuraava kokous pidetään 12.11. klo 12.00 alkaen Aaltosessa. Tarkoitus on tavata opetuspäällikkö Mirva Juntti ensin, myöhemmin kello 13.00 Putaan oppilaskunnan hallitus.

14. Kokouksen päättäminen
Milka Rämö päätti kokouksen kellon ollessa 16.23.


Puheenjohtaja                         Sihteeri
______________________________ ______________________________

Pöytäkirjantarkastajat
______________________________ ______________________________

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu

Vasatokka, Inari

Nuorisofoorumi pidettiin lauantaina tammikuun 25. päivä Inarissa johon Tornion nuorisoneuvostosta lähti mukaan puheenjohtaja Jenna sekä kaksi jäsentä Sesilia ja Ville. Lähdimme perjantaina linja-autolla Torniosta ajelemaan kohti Inaria. Otimme matkanvarrelta kyytiin muitakin nuorisovaltuutettuja, esim. Keminmaasta ja Tervolasta. Saavuimme illalla Inarin majoituspaikkaamme Vasatokkaan, jossa jo odottikin lisää nuorisovaltuustojen jäseniä ympäri Lappia.           Lauantaiaamuna bussi suuntasi kohti Sajosta, paikkaa missä reissun virallinen osuus eli foorumi pidettiin. Paikalla oli nuorison edustukset Tornion lisäksi Kemistä, Keminmaasta, Tervolasta, Rovaniemeltä, Inarista, Sallasta sekä saamelaiskäräjien nuorisoneuvostosta. Kokouksen alussa saamelaiset kertoivat hieman saamelaisista sekä saamelaiskäräjistä. Sen jälkeen muut nuoret kertoivat oman kunnan tilanteista esimerkiksi päättäjien ja nuorisoneuvoston yhteistyön toimivuudesta. Paikalle oli tullut nuoria myös Venäjältä ja Norjasta

Tornion nuorisoneuvoston kokous 24.8.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                                  kokous Pöytäkirja Aika:              24.8.2017                                                                                             Paikka: Aaltonen Jan-mikael Hakomäki                                                                           Eetu Miettinen Anniina Glader (poistui klo 15.55)                                  Noora Lokkinen Miro Keränen                                                                                                             Roope Riipinen Kari Juntura                                                                                          Miia Mylläri                                                                   Erkka Multanen                                                                                   Vili-Matias Rajaluoto         1.      Kokouksen avaaminen Eetu Miettinen avasi kokouksen klo