Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 4.12.2013

TORNION NUORISONEUVOSTO       PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS

Aika     4.12.2013 klo 13.00
Paikka Ammattiopisto Lappia, Minerva, Kauppakatu 58

Läsnä
Milka Rämö (vpj.) (poistui klo 14.00)
Paula Kronqvist (siht.)
Eveliina Hyväri (poistui klo 15.00)
Samuli Juntti
Joni Kokkinen
Janne-Pekka Laukkanen
Sara Pohjanen
Tatu Raatikainen (poistui klo 13.45)
Ville Santamäki (poistui klo 14.10)
Mirke Tilja
Sesilia Tofferi (poistui klo 14.00)

Jan-Mikael Hakomäki (saapui 15.35)


1. Kokouksen avaaminen
Milka Rämö avasi kokouksen kellon ollessa 13.04.

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Esityslistan hyväksyminen
Esityslista hyväksyttiin.

4. Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Eveliina Hyväri ja Samuli Juntti.

5. Ammattikorkeakoulun uudet koulutuslinjat
Opetuspäällikkö Mirva Juntti esittäytyi. Hän kertoi opetuksen kehityksestä, Lappian kouluyhtymästä ja aloituspaikoista. Hänen pyynnöstään mietimme millaisena me näemme maailman vuonna 2020: millaiseen aamuun heräämme, mitä teemme, menemmekö töihin vai kouluun, millainen koulu/työpaikka olisi yms. Lisäksi hän tiedusteli, mitkä alat ja asiat ovat kehittyneet sinä vuonna. Muun muassa rakennustyö ja vanhusten hoidon innostus tulivat ilmi. Lisäksi uskonnon ilmaisun lisääntymisestä, ilmastonmuutoksen vakavuudesta ja verkkokaupan lisääntymisestä puhuttiin. Esitimme pelisuunnittelulinjan avaamisen Lappiaan.

6. Nuorisopuolen kannanotto
Miku oli laittanut viestin facebookissa. Nuorisotoimi vähentää budjetistaan 19 000€. Vähennykset tarkoittavat, että kahden nuorisotyöntekijän työsopimuksia ei jatketa ja Konkka suljetaan. Päätimme kirjoittaa kannanoton asiasta. Kokoonnumme työryhmän kesken miettimään mitä sanomme kannanotossa.

7. Pikkujoulut
Pikkujoulusuunnitelmat kerrattiin. Pikkujoulut järjestetään 14.-15.12. klo 15.00 alkaen Golden Flowerissa. Sieltä siirrymme Kivirannalle Messiin ja olemme siellä yötä.

8. Muut asiat
- Nunelle on tullut toivomus, että Haaparannan elokuvateatterin elokuvanäytöksiin saataisiin myös suomenkielinen tekstitys. Asiaa voidaan kenties alkaa ajamaan eteenpäin yhdessä Haaparannan nuorisoneuvoston kanssa.

- Lauri Mäenalanen ja Roope Leineberg ovat ilmoittaneet eroavansa Nunesta.

- Kyseenalaistamme Nunen aikuistukihenkilön vastuunalueen. Muun muassa rahastonhoitajan homma voitaisiin siirtää jollekin nunelaiselle. Kiinnitimme myös esitettyihin aiheisiin. Ajaako aikuistukihenkilö omia asioitaan? Lisäksi puheenjohtajalle pitäisi saada enemmän näkyvyyttä. Puheenjohtajaa pitäisi informoida paremmin erinäisistä asioista ja käsiteltävistä aiheista. Keskustelimme myös Auli Pietikäisen nimen tarpeellisuudesta esityslistasta. Koska Auli ei käy kuin yhdessä kokouksessa vuodessa, hänen nimensä ei välttämättä tarvitse esiintyä joka esityslistassa.

9. Seuraava kokous
Seuraava kokous on oleva kannanoton työryhmän kokous 9.12. klo 14.00 Lappian Minerva talossa. Samuli Juntti varmistaa paikan käytön.

10. Kokouksen päättäminen
Usean puheenjohtajan vaihdoksen jälkeen Samuli Juntti päätti kokouksen kellon ollessa 15.50.


Puheenjohtaja                                       Sihteeri

______________________________ ______________________________

Pöytäkirjantarkastajat

______________________________ ______________________________

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu

Vasatokka, Inari

Nuorisofoorumi pidettiin lauantaina tammikuun 25. päivä Inarissa johon Tornion nuorisoneuvostosta lähti mukaan puheenjohtaja Jenna sekä kaksi jäsentä Sesilia ja Ville. Lähdimme perjantaina linja-autolla Torniosta ajelemaan kohti Inaria. Otimme matkanvarrelta kyytiin muitakin nuorisovaltuutettuja, esim. Keminmaasta ja Tervolasta. Saavuimme illalla Inarin majoituspaikkaamme Vasatokkaan, jossa jo odottikin lisää nuorisovaltuustojen jäseniä ympäri Lappia.           Lauantaiaamuna bussi suuntasi kohti Sajosta, paikkaa missä reissun virallinen osuus eli foorumi pidettiin. Paikalla oli nuorison edustukset Tornion lisäksi Kemistä, Keminmaasta, Tervolasta, Rovaniemeltä, Inarista, Sallasta sekä saamelaiskäräjien nuorisoneuvostosta. Kokouksen alussa saamelaiset kertoivat hieman saamelaisista sekä saamelaiskäräjistä. Sen jälkeen muut nuoret kertoivat oman kunnan tilanteista esimerkiksi päättäjien ja nuorisoneuvoston yhteistyön toimivuudesta. Paikalle oli tullut nuoria myös Venäjältä ja Norjasta

Tornion nuorisoneuvoston kokous 24.8.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                                  kokous Pöytäkirja Aika:              24.8.2017                                                                                             Paikka: Aaltonen Jan-mikael Hakomäki                                                                           Eetu Miettinen Anniina Glader (poistui klo 15.55)                                  Noora Lokkinen Miro Keränen                                                                                                             Roope Riipinen Kari Juntura                                                                                          Miia Mylläri                                                                   Erkka Multanen                                                                                   Vili-Matias Rajaluoto         1.      Kokouksen avaaminen Eetu Miettinen avasi kokouksen klo