Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 25.2.2015

TORNION NUORISONEUVOSTO                                                 PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS

Aika                    25.2.2015 klo 14.30
Paikka                Nuorisotiedotuspiste Aaltonen, Länsiranta 9

Läsnä                  Samuli Juntti (pj.)
                             Paula Kronqvist (siht.)
                             Konsta Lepistö
                             Eetu Miettinen
                             Sara Pohjanen
                             Mirke Tilja
                             Sesilia Tofferi
                             Kia Turunen



1.       Kokouksen avaaminen
Samuli Juntti avasi kokouksen klo 14.38.

2.       Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3.       Esityslista hyväksyminen
Esityslista hyväksyttiin.

4.       Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Konsta Lepistö ja Eetu Miettinen.

5.       Nuorisofoorumin kuulumiset
Mirke Tilja kertoi kohdasta: uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Tuomo Laiti ja varapuheenjohtajaksi Mirke Tilja. Tornion Nune kertoi Helsingin reissusta yhdessä inarilaisten ja saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston kanssa. Lisäksi AMK:n puolesta suoritettiin kysely koskien vuoden 2017 tulevaa opetussuunnitelmaa. Seuraava kokous järjestetään Utsjoella.

6.       Eduskuntavaalipaneeli
Miku Hakomäki ehdotti, että yritettäisiin saada Lappian oppilaskunnan Tornion alajaosto yhteistyöhön paneelin kanssa. Työnjako olisi, että Lappian opkh järjestää tilan, äänentoiston ym., ja Nune järjestäisi panelistit ja puolueet paikalle. Ida Santamäkeen ja Arto Heralaan ollaan yhteydessä.

7.       Vinterglöd
Ajankohta, jolloin Tornion ja Haaparannan nuorisotoimella on tapahtumassa oma pöytä, on 26.2. klo 15-17 suomen aikaa. Nunella ei ole mainosmateriaalia, mikä hankaloittaa nunen julkituontia. Whatsappissa päätettiin kysyä, ketkä ovat kiinnostuneita menemään tapahtumaan edustamaan nunea. Päätettiin, että klo 18.00 mennessä pitää olla ilmoittanut, mikäli pääsee tapahtumaan, jonka jälkeen Sesilia Tofferi ilmoittaa Heidi Mikkolalle, ketkä osallistuvat. Tapahtumaan osallistumisella on tarkoitus tuoda esille rajayhteistyö myös nuorten osalta.


8.       EU-demokratiaviikko
27.4. - 10.5. aikavälillä pidetään EU-demokratiaviikko. Tälle ajankohdalle on mahdollisuus hankkia CIMO:lta rahoitusapua 1000€:sta alaspäin tapahtuman järjestämiseen. Hakuaika päättyy 27.3. mennessä. Tapahtuman teeman pitäisi liittyä politiikkaan. Ehdotettiin, että järjestettäisiin pienimuotoinen Ruutiexpo. Vaalit ovat tuolloin ohi, joten ehdokkaita ei enää löydy, mutta voidaan kutsua nuorten vaikuttajien järjestöjä, kaupunkien virkamiehiä, eduskuntaan päässeitä lappialaisia nuoria kansanedustajia ym. Yhtenä ehdotuksena tapahtumaan olisi Ruutiexposta lainattu toiminta: Tornion karttaan merkitään nastalla ja narulla mitä Tornioon halutaan. Päätettiin, että ruvetaan suunnittelemaan tapahtumaa. Jokainen kokouksessa läsnä oleva tuo seuraavaan kokoukseen ideoita tapahtumaan.

9.       Muut asiat
     Hupparit ja roll-up –julisteet pitää tilata. Samuli Juntti kysyy Mikulta, missä mennään.
     Jäseniltä, jotka eivät käy kokouksissa, ns. ”Listalla roikkuvilta” jäseniltä, kysytään mikä on heidän tilanteensa ja haluavatko jatkaa mukana oloa. Paula Kronqvist kirjoittaa facebookiin julkaisun asiasta.
     Samuli Juntti, Sara Pohjanen ja Konsta Lepistö menevät Pohjolan Sanomien haastatteluun perjantaina 27.2. Haastattelu koskee eduskuntavaaleja.
     Nuorisolain uudistamisen aluekierros järjestetään 27.2. Rovaniemellä. Samuli Juntti ja Miina Santamäki osallistuvat.
     Joni Kokkisen kirjoittama lehtijuttu Tornion kaupungin sivuista luettiin, hyväksyttiin ja virheet korjattiin. Paula Kronqvist kirjoittaa jutun puhtaaksi.
     Samuli Juntti aikoo metsästää nunen kaukaloaloitetta Tornion kaupungin sivuilta.

10.   Seuraava kokous
Seuraava kokous pidetään 10.3. klo 14.20 lukiolla.

11.   Kokouksen päättäminen
Samuli Juntti päätti kokouksen klo 15.56.

Puheenjohtaja                                          Sihteeri

______________________________       ______________________________
Samuli Juntti                                               Paula Kronqvist


Pöytäkirjantarkastajat

______________________________       ______________________________
Konsta Lepistö                                            Eetu Miettinen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu

Tornion nuorisoneuvoston kokous 15.3.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                     kokous Pöytäkirja Aika:              15.3.2017 klo 14.00                                                        Paikka: Taukotupa Jan-mikael Hakomäki                                                                          Eetu Miettinen pj. Milla Pohjolainen                                                                                 Anniina Glader   Noora Lokkinen                                                                                   Miro Keränen (poistui 15.30) Kari Juntura                                                                                            Miia Mylläri siht.   Vili-Matias Rajaluoto 1.        Kokouksen avaaminen                       Kokous avattiin klo 14.25 2.        Laillisuuden ja Päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.       3. Esityslistan hyväksyminen                       Esity

Vasatokka, Inari

Nuorisofoorumi pidettiin lauantaina tammikuun 25. päivä Inarissa johon Tornion nuorisoneuvostosta lähti mukaan puheenjohtaja Jenna sekä kaksi jäsentä Sesilia ja Ville. Lähdimme perjantaina linja-autolla Torniosta ajelemaan kohti Inaria. Otimme matkanvarrelta kyytiin muitakin nuorisovaltuutettuja, esim. Keminmaasta ja Tervolasta. Saavuimme illalla Inarin majoituspaikkaamme Vasatokkaan, jossa jo odottikin lisää nuorisovaltuustojen jäseniä ympäri Lappia.           Lauantaiaamuna bussi suuntasi kohti Sajosta, paikkaa missä reissun virallinen osuus eli foorumi pidettiin. Paikalla oli nuorison edustukset Tornion lisäksi Kemistä, Keminmaasta, Tervolasta, Rovaniemeltä, Inarista, Sallasta sekä saamelaiskäräjien nuorisoneuvostosta. Kokouksen alussa saamelaiset kertoivat hieman saamelaisista sekä saamelaiskäräjistä. Sen jälkeen muut nuoret kertoivat oman kunnan tilanteista esimerkiksi päättäjien ja nuorisoneuvoston yhteistyön toimivuudesta. Paikalle oli tullut nuoria myös Venäjältä ja Norjasta