Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 27.4.2016

TORNION NUORISONEUVOSTO                                                                 PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS

Aika                    27.4.2016 klo 14.15
Paikka                Tornion yhteislyseon lukio, Kauppakatu 29

Läsnä                  Samuli Juntti (pj.)
                             Joni Kokkinen
                             Henri Kronqvist
                             Petra Kumpula                           
                             Valtteri Reponen                       (poistui 14.54.)
                             Ella-Sofia Saarela
                             Paula Kronqvist (siht.)

                             Jan-Mikael Hakomäki


                       1. Kokouksen avaaminen
                       Samuli Juntti avasi kokouksen klo 14.23.

                      2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
                      Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

                      3. Esityslistan hyväksyminen
                      Esityslista hyväksyttiin.

                      4. Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Ella-Sofia Saarela ja Valtteri Reponen.

                      5. Valpuri Hurtigin ero
                      Valpuri Hurtig todettiin eronneeksi.

                      6. Open Borders of Solidarity -hanke
Jan-Mikael Hakomäki kertoi Open Borders of Solidarity –hankkeen (OBS-hanke) tarkoituksesta, suunnitelmista, rahahakemuksesta ja yhteistyökumppaneista. Tapahtuma on tarkoitus järjestää syksylle 2016. Hakemuksen hyväksymistä odotetaan.

Asian yhteydessä Hakomäki kertoi, että Tornion ja Haaparannan kaupunkien yhteinen kehittämisyhtiö Provincia Bothniensis on esittänyt idean kaupunkien nuorisoneuvostojen käräjistä, jotka järjestettäisiin kahdesti vuodessa. Käräjien järjestäjänä toimisivat Tornion ja Haaparannan nuorisoneuvostot yhteistyössä. Kyseessä olisi keskustelutilaisuus, jonne kokoontuisi Tornion ja Haaparannan nuoria kouluista, oppilaskunnista ja nuorisoneuvostoista, ja jossa keskusteltaisiin nuorten ja nuoriin liittyvistä asioista. Käräjiin anottaisiin rahaa Euroopan unionilta. Kun käytäntö vakiintuisi, voisi käräjät tiivistää vain kerran vuodessa järjestettävään kokoontumiseen. Idea on hyvä, ja nuorisoneuvostolla on innostusta ruveta käräjien järjestäjäksi, mutta jos rahoitus EU:lta ei onnistu, niin sitten käännytään Provincia Bothniensiksen ja kaupunkien puoleen.

7. Huippukokous
Sisäministeriö ja kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen järjestävät yhteistyössä Nuva.ry:n kanssa huippukokouksen Helsingissä 20.5. Kokouksessa keskustellaan mm. nuorisovaltuustojen ja –neuvostojen tehtävästä kunnissa ja tulevissa maakunnissa vuonna 2030. Puhujiksi kokoukseen on kutsuttu muutamia ministereitä ja kansanedustajia. Samuli Juntti ilmoitti varanneensa matkan tapahtumaan toimiakseen Tornion nuorisoneuvoston edustajana, ja toivoi että matka korvattaisiin hänelle nuorisoneuvoston budjetista. Korvausvaatimukseen suostuttiin.

8. Inarin rajarock ja Pohjosen vinkkelin kokous 13.-14.5.
Inarin rajarock ja Pohjosen vinkkelin kokous on päätetty pitää samana ajankohtana, sillä rajarockissa tulee olemaan läsnä Lapin nuorten elämää ja tulevaisuutta tutkinut tutkija. Hän tulee oletettavasti olemaan läsnä myös Pohjosen vinkkelin kokouksessa. Kokouksessa tulee olemaan myös läsnä lapsiasiainvaltuutettu, joka on luvannut olla läsnä tasavallan presidentin kansliaan Pohjonen vinkkeli –tapahtuman asioissa.

Asian yhteydessä tuli puhe Tornion nunen vaaleista. Ensi syksynä kaksivuotinen toimintakausi tulee päätökseen ja on aika järjestää uudet vaalit, joissa valitaan uudet edustajat nuneen. Päätettiin, että vaalit pyritään järjestämään ennen Pohjosen vinkkelin tapahtumaa. Sovittiin, että kun uusi nune valitaan, uusi nune nimittää vanhan nunen jäsenistä asiantuntija työryhmän suunnittelemaan Pohjonen vinkkeli tapahtumaa sillä perusteella, että vanhan nunen jäsenet ovat olleet mukana suunnittelemassa alusta asti. Alustavasti sovittiin, että vanha nune osallistuu Helsingissä järjestettävään Pohjonen vinkkeli –tapahtumaan. Tapahtuman jälkeen työryhmä puretaan.

Paula Kronqvist lähtee edustamaan nunea Pohjosen vinkkelin kokoukseen.

9. Rajaesteet –koulutus
Rajaesteet -koulutustapaamisen ajankohdan sopiminen Päivi Koivupalon kanssa on epäonnistunut kerta toisensa jälkeen ja tapaaminen on aina lykkääntynyt. Länsirajan rajaesteiden selvittäminen on ollut Tornion nuorisoneuvoston tehtävä Pohjonen vinkkeli –tapahtuman suunnittelussa. Olisi hyvä tavata Koivupalo ennen Pohjonen vinkkeli kokousta, mutta oletettavasti tapaamista ei ehditä järjestää. Samuli Juntti lupasi olla yhteydessä Koivupaloon ja ilmoittaa whatsappissa uuden tapaamisen ajankohdan.

                      10. Bensalenkkari-ilta
Viime syksynä alulle viritetty Bensalenkkari-ilta –tapahtuman työryhmän päävetäjäksi nimitetty Eetu Miettinen ei ole läsnä kokouksessa, joten tapahtuman suunnittelun tilanteesta ei ole tietoa. Jan-Mikael Hakomäki kyseenalaisti tapahtuman suunnittelun ja järjestämisen mielenkiinnon riittävyyden. Puheenjohtaja Samuli Juntti totesi, että vaikka mielenkiintoa riittäisi, resursseja ei siitä huolimatta olisi tarpeeksi tapahtuman järjestämiseen. Ehdotettiin, että tapahtuman järjestäminen jätettäisiin uuden nunen huolenaiheeksi. Ehdotus päätettiin jättää uuden nunen hyväksyttäväksi.

                      11. Muut asiat
Tornion yhteislyseon lukion opiskelijoiden toimittama Tylliläinen-lehti julkaisee seuraavan numeronsa keväällä. Nuorisoneuvosto on aiemminkin laittanut mainoksensa Tylliläiseen. Sovittiin, että tällä kertaa otetaan 80€ maksava mainos, johon sovitetaan toisen roll-up mainoksen kuva. Jan-Mikael Hakomäki lupasi hoitaa homman.

Samuli Juntti otti puheeksi uuden nunesoft tapahtuman. Tällä kerralla softaus järjestettäisiin Kemin Takajärven koulun sisäpelihallissa. Asia laitettiin harkintaan.

                      12. Seuraava kokous
                      Seuraavan kokouksen ajankohtaa ei päätetty. Se päätetään myöhemmin whatsappissa.

                      13. Kokouksen päättäminen
                       Samuli Juntti päätti kokouksen klo 15.31.


Puheenjohtaja                                                                        Sihteeri

______________________________                                    ______________________________
Samuli Juntti                                                                           Paula Kronqvist

Pöytäkirjantarkastajat

______________________________                                    ______________________________
Ella-Sofia Saarela                                                                   Valtteri Reponen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu
TORNION NUORISONEUVOSTO Nuorisoneuvoston toimintaideana on parantaa nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, tutustuttaa nuoret kunnalliseen päätöksentekoon, kannustaa nuor ia ajamaan omia etujaan, estää nuorten passivoitumista sekä saada oman kunnan nuorten ääni kuulumaan kaikkia nuoria koskevissa asioissa. Yhteydenotto: e-mail: nuorisoneuvosto@tornio.fi puheenjohtaja: Eetu Miettinen v.puheenjohtaja: Miro Keränen sihteeri: Miia Mylläri

Tornion nuorisoneuvoston kokous 15.3.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                     kokous Pöytäkirja Aika:              15.3.2017 klo 14.00                                                        Paikka: Taukotupa Jan-mikael Hakomäki                                                                          Eetu Miettinen pj. Milla Pohjolainen                                                                                 Anniina Glader   Noora Lokkinen                                                                                   Miro Keränen (poistui 15.30) Kari Juntura                                                                                            Miia Mylläri siht.   Vili-Matias Rajaluoto 1.        Kokouksen avaaminen                       Kokous avattiin klo 14.25 2.        Laillisuuden ja Päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.       3. Esityslistan hyväksyminen                       Esity