Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 18.8.2016

TORNION NUORISONEUVOSTO                                                              PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS

Aika              18.8.2016 klo 14.15
Paikka          Tornion yhteislyseon lukio, Kauppakatu 29

Läsnä           Samuli Juntti (pj)
Neea Kivelä
Teemu Kiviniemi
Niko Koivula                                 (saapui 14.25)
Joni Kokkinen                              (saapui 14.25)
Henri Kronqvist
Konsta Lepistö
Eetu Miettinen
Ella-Sofia Saarela
Paula Kronqvist (siht.)

Jan-Mikael Hakomäki (Miku)


1. Kokouksen avaaminen
Samuli Juntti avasi kokouksen klo 14.15.

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
                             Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Esityslistan hyväksyminen
Esityslistaan lisättiin kohdiksi 5. Huippukokous, 7. OBS -hanke ja 8. Lapin nuorisofoorumi. Muutosten jälkeen esityslista hyväksyttiin.

4. Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Eetu Miettinen ja Ella-Sofia Saarela.

5. Huippukokous
Asiaa on käsitelty aiemmin 27.4.2016 nuorisoneuvoston kokouksessa. Silloin päätettiin, että Samuli Juntti lähtee nunen edustajaksi, ja matka maksetaan nunen budjetista. Samuli Juntti kertoi tapahtumasta. Paikalla olivat pääpuhujina kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, ympäristöministeriön kansliapäällikkö Lauri Tarasti ja kansanedustaja Juha Rehula. Tapahtumassa puhuttiin pääosin soteuudistuksesta. Juntti referoi 27.4.2016 pöytäkirjasta: ”Kokouksessa keskustellaan mm. nuorisovaltuustojen ja –neuvostojen tehtävästä kunnissa ja tulevissa maakunnissa vuonna 2030.” Juntin mukaan aihetta käsiteltiin toissijaisesti tapahtumassa siten, että nuorisovaltuustojen tilannetta tarkasteltiin nykypäivän osalta. Puhuttiin, että nuva.ryn piirijärjestöt tulisivat hoitamaan tulevaisuudessa enemmän nuorisovaltuustojen valvomista ja yhteyttämistä maakunnissa sen sijaan, että perustettaisiin maakunnallisia nuorisovaltuustoja. Tilaisuus vaikutti olevan enemmän kansalaiskuulemista koskeva tilaisuus, mikä oli Juntin mielestä hyvä, sillä puhujat ja järjestävät tuntuivat olevan aidosti kiinnostuneita siitä, mitä kuulijoilla ja läsnäolijoilla oli sanottavanaan. Tilaisuudessa käsiteltiin myös kuntaliitoksista ja niiden tarpeellisuudesta.
Juntti luovutti lopuksi matkan kuitit Mikulle hyvitettäväksi nunen budjetista.

6. Vaalit
Vaalien ajankohdaksi mietittiin viikkoa 43, 24.-28.10.2016, joka on syysloman jälkeinen viikko. Tarkoituksena on perinteiseen tapaan käydä esittelemässä nunea kouluissa. Miku painottaa, että olisi hyvä, jos saataisiin työvoimalasäätiöstä jäsen. Muisteltiin, että Joni Kokkinen on aikoinaan liittynyt nuneen Työvoimalasäätiön kautta, joten ehdotettiin, että hän ottaisi tämän vastuualueekseen. Kokkinen kumminkin painotti, että pitää ottaa selvää, kuinka paljon siellä edes on nuoria. Etsivältä nuorisotyöltä voi pyytää apua sieltä värväämiseen. Haaparannan kielikoulusta, ammattikouluista ja ammattikorkeakouluista olisi tärkeä myös saada jäseniä, jotta saataisiin mahdollisimman laajasti nuorten ääni kuuluviin. Vastuualueet jaettiin seuraavasti:

Vastuualueet:

Raumo ja Pudas: Eetu, Teemu, Ella-Sofia, Neea
Kielikoulu: Paula ja Henri
Lukio: Samuli, Sara, Kia
Lappia: Eetu, Teemu
Ammattikorkeakoulu: Paula ja/tai Miku
Kemin ammattikoulu: Ella-Sofia
Työvoimalasäätiö: Joni ja Niko
PPO: Joni ja Niko
Nuorisotilat: Miku
Partio & vesaiset: Paula/Miku

Ammattikorkeakoulusta yritetään värvätä Tokko.ryn kautta ja yritetään järjestää sinne audienssitilaisuus. Partio ja vesaisiin otetaan yhteyttä sähköpostilla. Alustava suunnitelma ja aikataulu päätettiin seuraavaksi:

Suunnitelma
4.-6.10. infot kouluilla
7.10. aamunavaus lukiolla (nune)
12.10. viimeinen ilmoittautuminen
14.10. tiedetään vaalien järjestämisestä.
26.10. VAALIT

Edellisistä vaaleista tuli kouluilta palautetta, että vaaleista huolimatta kaikki pyrkijät otettiin mukaan. Päätettiin, että viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen katsotaan, kuinka paljon on hakijoita ja mistä heitä on ja katsotaan sitten vaalien järjestämisen tarpeellisuutta paikkakohtaisesti. Tällä pyritään ehkäisemään vaalien turhaa järjestämistä ja jälkikäteen täydentämistä. Kun vaalien järjestämisestä on päätetty ja aletaan täydentämään nuorisoneuvostoa, voidaan yrittää värvätä myös Putaan yläasteen maahanmuuttaja luokasta yksi oppilas, joka osaa hyvin suomen kielen ja joka on innostunut liittymisestä.

Miku ilmoitti, että hän on varannut lukiolle 7.10. nuorisoneuvostolle aamunavauksen. Silloin on mahdollista mainostaa nuorisoneuvostoa. Myös muilla kouluilla voi sopia aamunavauksesta. Kampanjointimateriaaliksi määriteltiin ”vaalipaketti”, joka sisältää:

-          Nune mainoksen YouTubesta, joka esitetään ihan ensimmäisenä jokaisessa esittelytilaisuudessa.
-          Nune-diaesitys, joka syventää nunea ja joka sisältää paljon infoa myös olleista tapahtumista ja saavutuksista.
-          Roll-up mainokset

Kysyttiin, kuinka moni läsnäolijoista on aikeissa jatkaa nuorisoneuvostossa. Ella-Sofia Saarela ja Eetu Miettinen vastasivat aikovansa jatkaa.

7. Pohjonen vinkkeli
Tapahtuman suunnittelusta ei ole kuulunut mitään. Seppo Körkkö on sairaslomalla. Miku on yhteydessä Inarin päähän. Jos tilanne ei kehity, pitää miettiä uudestaan, miten tästä edetään. Tapahtuman ajankohta 24.-26.11. tai 29.11.-3.12., joka tarkoittaa tapahtuman huipennusta Helsingissä. Samuli Juntti ilmoittautui jättäytyvänsä tapahtuman työryhmästä ja aikomuksesta lähteä Helsinkiin.

8. OBS –hanke
Hankkeen tarkoitus on järjestää ystävyyskaupunki tapahtuma, johon on haettu ja saatu rahoitus Euroopan unionilta. Rahoituksen suuruus on 25 000€. Tarkoitus on, että Haaparannan lukio kutsutaan yhteistapahtumaan. Haaparannan lukion syksyn aikataulu on kylläkin jo suunniteltu ja hyväksytty, joten tapahtumalle ei järjesty aikaa. Tapahtuma siirtyy täten kevääseen, oletettavasti toukokuun loppuun, sillä ehdolla että EU hyväksyy viivästyksen ja sallii tapahtuman rahoituksen keväälle. Ehdotettiin, että Paula Kronqvist palkattaisiin silloisen nunen ulkopuolelta työstämään tapahtumaa. Syinä on monen vuoden kokemus nunessa, koulutus, yhteydet ja sosiaaliset taidot. Ehdotettiin, että hankkeesta tehdään valmis esitys uudelle nunelle, joka saa sitten päättää miten toimitaan. Ehdotus hyväksyttiin. Paula Kronqvist ja Miku Hakomäki työstävät esityksen.

9. Lapin nuorisofoorumi
Seuraava Lapin nuorisofoorumin kokous järjestetään Kemissä lauantaina 10.9.2016. Eetu Miettinen, Ella-Sofia Saarela ja Neea Kivelä ilmoittautuivat Tornion nunen edustajiksi sinne.

10. Muut asiat
Samuli Juntti mainitsi jättäneensä Brysselin toimistoon nunen käyntikortteja ja kyniä. Hän korosti mainonnan tärkeyttä ja tilaisuuksia.

11. Seuraava kokous
Seuraavan kokouksen ajankohta päätetään myöhemmin somessa.

12. Kokouksen päättäminen
Samuli Juntti päätti kokouksen klo 15.35.



Puheenjohtaja                                                                              Sihteeri

______________________________                                          ______________________________
Samuli Juntti                                                                                  Paula Kronqvist

Pöytäkirjantarkastajat

______________________________                                          ______________________________

Eetu Miettinen                                                                               Ella-Sofia Saarela

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu

Vasatokka, Inari

Nuorisofoorumi pidettiin lauantaina tammikuun 25. päivä Inarissa johon Tornion nuorisoneuvostosta lähti mukaan puheenjohtaja Jenna sekä kaksi jäsentä Sesilia ja Ville. Lähdimme perjantaina linja-autolla Torniosta ajelemaan kohti Inaria. Otimme matkanvarrelta kyytiin muitakin nuorisovaltuutettuja, esim. Keminmaasta ja Tervolasta. Saavuimme illalla Inarin majoituspaikkaamme Vasatokkaan, jossa jo odottikin lisää nuorisovaltuustojen jäseniä ympäri Lappia.           Lauantaiaamuna bussi suuntasi kohti Sajosta, paikkaa missä reissun virallinen osuus eli foorumi pidettiin. Paikalla oli nuorison edustukset Tornion lisäksi Kemistä, Keminmaasta, Tervolasta, Rovaniemeltä, Inarista, Sallasta sekä saamelaiskäräjien nuorisoneuvostosta. Kokouksen alussa saamelaiset kertoivat hieman saamelaisista sekä saamelaiskäräjistä. Sen jälkeen muut nuoret kertoivat oman kunnan tilanteista esimerkiksi päättäjien ja nuorisoneuvoston yhteistyön toimivuudesta. Paikalle oli tullut nuoria myös Venäjältä ja Norjasta

Tornion nuorisoneuvoston kokous 24.8.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                                  kokous Pöytäkirja Aika:              24.8.2017                                                                                             Paikka: Aaltonen Jan-mikael Hakomäki                                                                           Eetu Miettinen Anniina Glader (poistui klo 15.55)                                  Noora Lokkinen Miro Keränen                                                                                                             Roope Riipinen Kari Juntura                                                                                          Miia Mylläri                                                                   Erkka Multanen                                                                                   Vili-Matias Rajaluoto         1.      Kokouksen avaaminen Eetu Miettinen avasi kokouksen klo