Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 8.12.2014

TORNION NUORISONEUVOSTO                                                                     PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS

Aika              8.12.2014 klo 14.30
Paikka          Nuorisotiedotuspiste Aaltonen, Länsiranta 9

Läsnä           Samuli Juntti (pj.)
                      Paula Kronqvist (siht.)
                      Sara Pohjanen
                      Tatu Raatikainen
                      Ella-Sofia Saarela (saapui klo 14.48)
                      Kare Simula
                      Mirke Tilja
                      Sesilia Tofferi (saapui 15.05)
                      Kia Turunen

Jan-Mikael Hakomäki


1. Kokouksen avaaminen
Samuli Juntti avasi kokouksen klo 14.43.

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Esityslistan hyväksyminen
Esityslistaa muutettiin vaihtamalla kohta 7. Ryhmäkuva Pikkujouluksi. Tarkoituksena oli ottaa kohdassa Nunesta ryhmäkuva, mutta läsnämäärän ollessa vähäinen se muutettiin. Muutoksen jälkeen esityslista hyväksyttiin.

4. Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Tatu Raatikainen ja Mirke Tilja.

5. Aloitteet
Auli Pietikäinen on tarkistanut aloitepohjan tekstin ja tehnyt sinne tarvittavat muutokset. Aloitteen on tarkoitus tuoda selkeästi esille, että kaukalo tulisi vuoden 2016 budjettiin ja että rakennuspaikaksi tulisi Kivirannan jääpiha. Lisäksi aloite toisi esille mahdolliset yhteistyökumppanit, jotka auttaisivat rahan keruussa ja kenties jopa rakentamisessa. Mietittiin myös sponsoreiden keräämistä. Kaupunginvaltuuston budjettikokous on joulukuussa, jolloin aloite on tarkoitus luovuttaa. Kokouksen alku olisi sopiva ajankohta.

Kokouksen aikana tehtiin ja tulostettiin kahdenlaisia nimilistoja, joista toiset on tarkoitettu organisaatioille ja toinen yksityisille henkilöille. Nimilistat jaettiin läsnäolijoille, joiden on tarkoitus kerätä nimiä aloitteen kannattajilta. Nimilistat liitetään aloitteeseen. Sovittiin, että Samuli Juntti hoitaa tiedottamisen koulujen rehtoreihin. Kia Turunen, Sara Pohjanen ja Mirke Tilja keräävät nimiä Putaan yläasteelta, Kare Simula ja Ella-Sofia Saarela Raumon yläasteelta, Paula Kronqvist ja Ida Santamäki Lappialta, Sesilia Tofferi ja Samuli Juntti lukiolta ja Tatu Raatikainen PPO:lta

6. Koulujen oppilaskuntien hallitukset
Tarkoitus on järjestää yhteiskokous jokaisen koulun oppilaskunnan hallituksen kanssa. Mietittiin myös, jos järjestettäisiin yksi yhteinen kokous, johon kokoontuisivat kaikki oppilaskunnat yhtä aikaa. Tilaisuudessa keskusteltaisiin koulujen nykyisestä tilanteesta ja oppilaskuntien vuosisuunnitelmat käytäisiin läpi. Kokouksen ajankohdaksi suunniteltiin tammikuun alkupuolta tai keskiväliä. Kokous pidettäisiin kesken koulupäivän, alkamisajankohta olisi 13.00. Ehdotettiin, kutsutaanko ohjaavat opettajat, mutta ehdotus hylättiin. Koska kokouksen läsnäolijoista suurin osa kuului oman koulunsa oppilaskunnan hallitukseen, kyseiset henkilöt ottavat asian hoitaakseen. Samuli Juntti lupasi olla yhteydessä Raumon koulun rehtoriin.

7. Pikkujoulut
Pikkujoulut on Nunen perinteinen ryhmäytymistapahtuma. Perinteisesti tänäkin vuonna pikkujouluja juhlitaan ensin illallisella Golden Flowerissa ja sitten siirrytään jonnekin nuorisotilalle viettämään aikaa.  Ollaan ehdotettu, että pikkujoulujen jatkopaikka olisi taas Kivirannan nuorisotila Messi. Toivomuksen mukaan olisi tarkoitus jäädä Messiin yöksi. Päivämääräksi ehdotettiin 20.12.
Samuli Juntti kertoi jutelleen Mikun kanssa lauantaina 29.11. järjestetyn Nunen koulutustilaisuuden jälkeen, ja kertoi Mikun ehdottaneen, että viettäisimme aikaa nuorisotilalla tämän vielä ollessa auki. Tällöin voisimme suorittaa läsnäoleville nuorille pienen gallupin.

8. Nunen edustus
a) lautakunnat
Tarkoitus olisi saada Nunen edustus liikuntalautakuntaan ja opetuslautakuntaan. Nunella on jo edustus kulttuuri- ja nuorisolautakunnassa. Mikun hetkellisen poissaolon johdosta asiaa ei käsitelty, vaan sen käsittely siirretään seuraavaan kokouseen.

b) Ohjaus- ja Palveluverkosto
Asian käsittely siirretään seuraavaan kokoukseen.

9. Muut asiat
Läsnäolijoiden kesken otettiin ryhmäkuva, joka jaettiin kaikkiin sosiaalisiin medioihin. Valokuvaajana toimi Markku Lukkariniemi. Kuvan julkaisussa ilmoitetaan, ketkä ovat kuvassa ja ketkä puuttuvat. Koko Nunen ryhmäkuva otetaan myöhempänä ajankohtana.

10. Seuraava kokous
Mikun poissaolon johdosta päätimme kaksi vaihtoehtoista kokousajankohtaa, joista Miku voi valita itselleen sopivamman ajankohdan. Vaihtoehdot olivat ma 15.12. klo 15.00 tai ti 16.12. klo 15.00. Kokouspaikkaa ei määritelty.

11. Kokouksen päättäminen
Samuli Juntti päätti kokouksen klo 16.30.



Puheenjohtaja                                                              Sihteeri

______________________________                           ______________________________
Samuli Juntti                                                                  Paula Kronqvist

Pöytäkirjantarkastajat

______________________________                           ______________________________

Mirke Tilja                                                                      Tatu Raatikainen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu

Tornion nuorisoneuvoston kokous 15.3.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                     kokous Pöytäkirja Aika:              15.3.2017 klo 14.00                                                        Paikka: Taukotupa Jan-mikael Hakomäki                                                                          Eetu Miettinen pj. Milla Pohjolainen                                                                                 Anniina Glader   Noora Lokkinen                                                                                   Miro Keränen (poistui 15.30) Kari Juntura                                                                                            Miia Mylläri siht.   Vili-Matias Rajaluoto 1.        Kokouksen avaaminen                       Kokous avattiin klo 14.25 2.        Laillisuuden ja Päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.       3. Esityslistan hyväksyminen                       Esity

Tornion nuorisoneuvoston kokous 24.8.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                                  kokous Pöytäkirja Aika:              24.8.2017                                                                                             Paikka: Aaltonen Jan-mikael Hakomäki                                                                           Eetu Miettinen Anniina Glader (poistui klo 15.55)                                  Noora Lokkinen Miro Keränen                                                                                                             Roope Riipinen Kari Juntura                                                                                          Miia Mylläri                                                                   Erkka Multanen                                                                                   Vili-Matias Rajaluoto         1.      Kokouksen avaaminen Eetu Miettinen avasi kokouksen klo