Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 15.1.2015

TORNION NUORISONEUVOSTO                                                                      PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS

Aika                    15.1.2015 klo 14.00
Paikka                Nuorisotiedotuspiste Aaltonen, Länsiranta 9
Läsnä:
Samuli Juntti (pj.)
Teemu Kiviniemi
Joni Kokkinen                           (saapui klo 14.49)
Paula Kronqvist (siht.)
Petra Kumpula                          (poistui klo 15.50)
Eetu Miettinen                           (poistui 15.07)
Tatu Raatikainen
Ida Santamäki
Kare Simula
Mirke Tilja                                 (saapui klo 15.05)
Sesilia Tofferi

Jan-Mikael Hakomäki


1.       Kokouksen avaaminen
Samuli Juntti avasi kokouksen klo 14.21.

2.       Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3.       Esityslistan hyväksyminen
Kohdat 6. Yhteiskuva ja 15. Roll-up mainos vaihtoivat paikkaa. Esityslista hyväksyttiin.

4.       Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Ida Santamäki ja Sesilia Tofferi.

5.       Edellisen kokouksen kertausta
Kerrattiin edellisen kokouksen aiheita ja muisteltiin annettuja tehtäviä.
a.       Nune pyrkii saamaan edustajan liikuntalautakuntaan ja koulutuslautakuntaan. Sesilia, Mirke ja Terhi työstävät Mikun kanssa kirjeen lautakunnille, jossa asia tuodaan esille.
b.      Yhteistyö Haaparannan ungdomsrådetin kanssa



6.       Roll-up mainos
Nune investoi mainosmateriaaliin. Kaikissa edustustilaisuuksissa mainosständit ynnä muut materiaalit tuovat esille Nunen näkyvyyttä ja jättävät jäljen ihmisten muistiin. Roll-up mainokseen sovittiin laitettavaksi Nunen logo ja slogan. Sloganin valinnasta äänestettiin siten, että jokainen äänestäjä sai kaksi ääntä. Äänet jakaantuivat seuraavasti:

(11 äänestäjää, 22 ääntä)
1. Kyllä se kannattaa! (0 ääntä)
2. Tehdään yhdessä parempi Tornio! (1 ääni)
3. Vaikuttaako? Vaikuttaa! (1 ääni)
4. Sunkhaan se kannata? –Kyllä se kannattaa! (11 ääntä)
5. Iskee ku tuhat ES:sää! (9 ääntä)

Päätettiin tilata kaksi roll-up mainosta, joihin valittiin laitettavaksi toiseen slogan 4 ja toiseen slogan 5. Väreiksi valittiin punainen taustaväriksi, tekstit valkoisella ja logo omilla väreillään. Mainokseen laitetaan lisäksi yhteystiedoiksi blogin nettisivu, josta löytyy linkki myös kaikkiin sosiaalisiin medioihin, ja sähköpostiosoite.

Ehdotettiin, että Nune tekisi videomainoksen, joka tulisi käyttöön varsinkin vaalien alla. Esimerkkinä käytetään EYP:n videomainosta. Videoon koottaisiin videoklippejä kokouksista ja tekemisistä siten, että ne kertoisivat monipuolisesti Nunen toiminnasta ja osallisuuden kannattavuudesta. Konsta Lepistö lupautui työstämään sitä yhdessä työryhmän kanssa myöhemmällä, määrittelemättömällä ajankohdalla.

7.       Ungdomsrådet
Sesilia Tofferi ja Paula Kronqvist edustivat Nunea yhteiskokouksessa ungdomsrådetin kanssa. Kokouksessa päätettiin tehdä yhteinen faceryhmä, jonne jokainen nuorisoneuvoston jäsen lisätään. Kokouksen pöytäkirja lisättiin ryhmän sivulle, jonka Paula suomensi. Tulevat tapahtumat ja niiden alustava suunnittelu löytyy pöytäkirjasta.

Jäädisco tapahtuman suunnittelu on pysähtynyt. Alustavan suunnittelun mukaan discon päivämääräksi oltiin sovittu 10.1., sillä Tornion jäähalli on vapaa silloin. Päivämäärä tuli kumminkin liian äkkiä heti joululoman jälkeen, joten se hylättiin. Sesilia kirjoittaa faceryhmän sivuille ja kysyy, miten seuraavaksi edetään.

8.       Aloitteet
a.       Nuorkalla muutamat tytöt ovat tehneet aloitteen koskien nuorisotilojen langattomista nettiyhteyksistä ja paremmista porttiyhteyksistä. Nunen on jo liian myöhäistä yhtyä aloitteeseen, mutta päätettiin kumminkin kirjoittaa lyhyt kannanotto, jossa kannatetaan aloitteen toteuttamista. Joni lupasi työstää kannanoton ja lähettää sen sitten Samulin allekirjoitettavaksi.
b.      Putaan koulun hallitukselta on pyydetty ehdotuksia uuden koulun pihan suunnitteluun, ja eräs ehdotuksista oli graffitiseinä. Jos nuorisoneuvosto tekee seinästä aloitteen, melko todennäköisesti se tyrmätään
c.       Pyöräilysillan liikenteenjakajasta laitetaan ehdotus Tornion kaupungin arkkitehdille Jarmo Lokiolle.
d.      Joni Kokkinen, Petra Kumpula ja Paula Kronqvist kokoontuvat Nuorkalle 21.1.2015 klo 14.20 yhdessä Mikun kanssa työstämään aloitetta.
e.      Asiasta poiketen puhuttiin Kare Simulan esilletuomana Putaan ulkojään aurauksen laiminlyönnistä. Miku antoi tehtäväksi Karelle soittaa Tornion kaupungin liikuntatoimen sihteerille, jonka puhelinnumeron Miku antoi.



9.       Kaukalo
Aloite on siirtynyt teknisen lautakunnan käsittelyyn. Aloitteen liitteeksi saatiin kerättyä 600 nimeä. Aloitteesta pitää kirjoittaa lehtijuttu ja saada se paikallisiin lehtiin. Sesilia hoitaa yhteydenpidon paikallisiin urheiluseuroihin. Kare Simula ottaa yhteyttä Lounais-Lapissa työskentelevään enoonsa ja tiedustelee lehtijutun julkaisun toteuttamisesta.

10.   Pmc
Pmc järjestetään 31.1.2015. Nune työllistää jälleen narikkaa. Tapahtumaan ilmoittautuivat Samuli, Paula, Mirke, Sara, Teemu, Konsta, Kare, Ketra, Joni ja Sesilia. Miku ei osallistu tapahtumaan. Työvuorolista tehdään paikan päällä ennen tapahtuman alkua.

11.   Nuorisolain uudistamisen aluekierros
Nuoriso- ja kulttuuriministeriö järjestää Rovaniemellä 27.2.2015 nuorisolain uudistamisen aluekierros –tapahtuman. Kierroksen tarkoituksena on päivittää nuorisolain valmistelun tämänhetkinen tilanne, keskustella lain uudistamisen tarpeista sekä ottaa kantaa ja vaikuttaa tulevan nuorisolain sisältöön. Tapahtumaan osallistuvat Nunesta Samuli Juntti ja Miina Santamäki.

12.   Tapahtumakysely
Tornion nuorisotoimi on esittänyt ehdotuksen, että keväällä järjestettäisiin yhteistyönä nuorisoneuvoston kanssa musiikkitapahtuma. Työnimikkeenä toimii ”Megamarkkinat” ja alustavaksi päivämääräksi on määrätty 23.5. Nuorisoneuvoston tarkoitus on kehittää nuorille kysely, jossa kysellään nuorilta, minkälaisen tapahtuman he haluaisivat. Miku työstää kyselypohjan.

13.   Lautakunnat
Asia käsiteltiin kohdassa 5. Edellisen kokouksen kertausta.

14.   Koulujen oppilaskuntien hallitukset
Yhteiskokous koulujen oppilaskuntien hallituksien kanssa pidetään 22.1.2015 klo 14.00 lukion auditoriossa. Jokaiselta koululta ollaan pyydetty 5 oppilaskunnan jäsentä osallistumaan. Nunelaiset, jotka ovat myös oppilaskunnan hallituksessa, saavat valita, kumpaa edustavat. Kokouksessa jokainen oppilaskunta istuu ryhmittäin ja yhdessä keskustellaan menneistä ja tulevista tapahtumista ja keskustellaan yhteistyömahdollisuuksista. Samuli lähettää ohjaaville opettajille sähköpostia. Ohjaavat opettajat ovat myös tervetulleita.

15.   Yhteiskuva
Kokoustilanteesta otettiin kuva. Kuva julkaistaan sosiaalisissa medioissa ja blogissa.

16.   Muut asiat
a.       Ofelas-kiertue järjestää kouluille mahdollisuuden tilata luento saamelaisuudesta. Asia otettiin esille, koska Nunessa on jäsenenä monen koulun oppilaskunnan puheenjohtaja.
b.      Nunelle järjestetään jälleen osallisuusmankeli. Joni ja Miku työstävät tapahtuman. Tapahtuma järjestetään kevään aikana.

17.   Seuraava kokous
Seuraava tapaaminen on palaveri 22.1.2015 klo 12.30 lukion auditoriossa. Tämän jälkeen kokoustetaan yhdessä oppilaskuntien hallitusten kanssa klo 14.00. Seuraava kokous pidetään 10.2.2015 klo 14.20 Aaltosessa.

18.   Kokouksen päättäminen
Samuli Juntti päätti kokouksen klo 16.26.


Puheenjohtaja                                          Sihteeri

______________________________       ______________________________
Samuli Juntti                                              Paula Kronqvist

Pöytäkirjantarkastajat

______________________________       ______________________________
Ida Santamäki                                            Sesilia Tofferi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu
TORNION NUORISONEUVOSTO Nuorisoneuvoston toimintaideana on parantaa nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, tutustuttaa nuoret kunnalliseen päätöksentekoon, kannustaa nuor ia ajamaan omia etujaan, estää nuorten passivoitumista sekä saada oman kunnan nuorten ääni kuulumaan kaikkia nuoria koskevissa asioissa. Yhteydenotto: e-mail: nuorisoneuvosto@tornio.fi puheenjohtaja: Eetu Miettinen v.puheenjohtaja: Miro Keränen sihteeri: Miia Mylläri

Tornion nuorisoneuvoston kokous 15.3.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                     kokous Pöytäkirja Aika:              15.3.2017 klo 14.00                                                        Paikka: Taukotupa Jan-mikael Hakomäki                                                                          Eetu Miettinen pj. Milla Pohjolainen                                                                                 Anniina Glader   Noora Lokkinen                                                                                   Miro Keränen (poistui 15.30) Kari Juntura                                                                                            Miia Mylläri siht.   Vili-Matias Rajaluoto 1.        Kokouksen avaaminen                       Kokous avattiin klo 14.25 2.        Laillisuuden ja Päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.       3. Esityslistan hyväksyminen                       Esity