Siirry pääsisältöön

Nune: Vilkaisu olan yli ja katse eteenpäin

Näinpä näin,
näin starttaa nunen kauden 2014-2016 toinen syksy käyntiin. Uusi vuosi, uudet kujeet, kuten sananlasku sanoo. Sitä ennen palautetaan kuitenkin mieleen mitä tehtiin viime keväänä.

Eduskuntavaalipaneeli 8.4.
Nune järjesti lähestyvien vaalien nojalla lukiolaisille vaalipaneelin, joissa panelisteina olivat Pekka Hacklin, Katri Kulmuni, Ville Luotola, Janne Olsen, Markus Törmä ja Kalle Hietala. Tapahtuma oli erittäin onnistunut, ja osalle panelisteista tapahtuma oli tähän mennessä suurin, mihin olivat osallistuneet. Tapahtumassa keskusteltiin tärkeistä aiheista kuten Nato, menoleikkaukset ja politiikka.

Osallisuusmankeli 25.4.

Nunelle järjestettiin osallisuusmankelitapahtuma Kivirannan nuorisotila Messissä. Apuna tilanteiden realisoinnissa olivat improvisaationäyttelijät Merja Ruth ja Elina Stoor. Tapahtuma oli onnistunut ja varmasti jokainen läsnäoleva oppi jotain. Ainakin meillä oli hauskaa.

Puheenjohtajapäivä -koulutustapahtuma 9.5.
Rovaniemellä järjestettiin nuva.ry:n organisoima pj-päivät, jonne nunelta lähti lähettiläiksi varapuheenjohtaja Eetu Miettinen ja sihteeri Paula Kronqvist. Koulutuksessa opittiin paljon puheenjohtajuudesta, ja kaikki tuotiin tuliaisina Tornioon, jotka käsiteltiin ja puitiin läpi tapahtuman jälkeen seuraavassa kokouksessa. Jokainen sai oppia puheenjohtajuudesta ja kokouskäytännöistä. Kaikki kiitos lähettiläille!


Kuvat lainattu nuva.ry Lapin piirin face-sivulta.















Tornio uusiksi -päivä 6.-7.5.
Cimon Euroopan nuorisoviikko -tapahtumarahoituksen avustuksella nune onnistui järjestämään Tornio uusiksi -tapahtuman 6.5. Tornion yhteislyseon lukiolla lukiolaisille ja Putaan yläastelaisille ja 7.5. Raumon koululla yläastelaisille. Tapahtuma oli tähän mennessä suurin ja monipuolisin, jonka nune on järjestänyt. Tapahtumaan panostettiin hankkimalla uudet hupparit, mainostuotteita ja apua Tornion kaupungin lautakunnilta ja nuorisotoimelta, mikä näkyi tapahtumassa aktiviteettipöytien muodossa. Kaikki tapahtumasta kerätty materiaali koottiin yhteen ja lähetettiin eteenpäin oikeille tahoille. Myös musiikkia oli tarjolla, kiitokset Jimi Äijälälle ja Jessika Virtasalolle. Tapahtuma oli onnistunut, hauska, monipuolinen, erilainen ja lähellä nuoria.





























Siinäpä oli kevät lyhykäisyydessään. Mutta tuleva vuosi on vielä tapahtumarikkaampi. 

- Vihdoinkin otetaan kunnolla hoitoon paljon puhutut roll-up mainokset. Materiaalit on valmiina, vain valmistaja pitää valita. 
- Henkilöstössä tapahtuu muutoksia: jäseniä on eronnut, virat ovat täyttyneet uusilla nimillä, eli uusi kulttuuri- ja nuorisolautakunnan jäsen ja ohjaus- ja palveluverkoston varajäsen valittiin, ja Putaan yläasteelta täytyy hakea täydennystä, jotta saadaan sinnekin edustus. 
- Nune hakee rahoitusapua Barents on my mind -tapahtumatuelta järjestääkseen Tornio Uusiksi -päivän tyylisen tapahtuman Barentsin alueen nuorille. Ihanteena olisi saada yhteistyökumppaneiksi nuorten vaikuttajia Ruotsista, Norjasta, Venäjältä ja... niin, Barentsin alueelta. 

Sitten kevennys loppuun: Nune herkuttelee lyhenteillä. Viime keväästä lähtien sekä yleisiä sanoja että tapahtumia on lyhennelty. TUP= Tornio Uusiksi päivä, BOMM= Barents on my mind, THN= Tornio Haparanda NYTT, esli= esityslista, pöki= pöytäkirja (ei vielä vakituisessa käytössä mutta odotellaan). Vielä ku keksittäis ottaa käyttöön kunu (kulttuuri- ja nuorisolautakunta), ohpa (ohjaus- ja palveluverkosto), pökitar (pöytäkirjantarkastaja) ja nufo (Lapin nuorisofoorumi). Siitähän se riemu repeäis. Harmi, että ne toimivat vain puhekielessä.

Näillä lähetään. Yhteistyötä kehitetään, näkyvyyttä parannetaan ja yhteys nuoriin säilytetään. 

Hyvää loppukesää ja syksyn alkua kaikille!
- Paula

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu
TORNION NUORISONEUVOSTO Nuorisoneuvoston toimintaideana on parantaa nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, tutustuttaa nuoret kunnalliseen päätöksentekoon, kannustaa nuor ia ajamaan omia etujaan, estää nuorten passivoitumista sekä saada oman kunnan nuorten ääni kuulumaan kaikkia nuoria koskevissa asioissa. Yhteydenotto: e-mail: nuorisoneuvosto@tornio.fi puheenjohtaja: Eetu Miettinen v.puheenjohtaja: Miro Keränen sihteeri: Miia Mylläri

Tornion nuorisoneuvoston kokous 15.3.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                     kokous Pöytäkirja Aika:              15.3.2017 klo 14.00                                                        Paikka: Taukotupa Jan-mikael Hakomäki                                                                          Eetu Miettinen pj. Milla Pohjolainen                                                                                 Anniina Glader   Noora Lokkinen                                                                                   Miro Keränen (poistui 15.30) Kari Juntura                                                                                            Miia Mylläri siht.   Vili-Matias Rajaluoto 1.        Kokouksen avaaminen                       Kokous avattiin klo 14.25 2.        Laillisuuden ja Päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.       3. Esityslistan hyväksyminen                       Esity