Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 6.8.2015

TORNION NUORISONEUVOSTO                                               PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS

Aika                    6.8.2015 klo 13.00
Paikka                Nuorisotiedotuspiste Aaltonen, Länsiranta 9

Läsnä                  Samuli Juntti (pj.)
                             Joni Kokkinen
                             Konsta Lepistö
                             Eetu Miettinen
                             Tatu Raatikainen
                             Ella-Sofia Saarela
                             Sesilia Tofferi
                             Paula Kronqvist (siht.)

                             Jan-Mikael Hakomäki


1.       Kokouksen avaaminen
Samuli Juntti avasi kokouksen klo 13.07.

2.       Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3.       Esityslistan hyväksyminen
Kohdassa 11 ”Uuden kulttuuri- ja nuorisolautakunnan jäsenen valinta” päätettiin valita myös uuden ohjaus- ja palveluverkoston varajäsenen valinta. Kohdan 11 nimi muutettiin ”Uuden kulttuuri- ja nuorisolautakunnan jäsenen valinta ja uuden ohjaus- ja palveluverkoston varajäsenen valinta”. Päätöksen jälkeen esityslista hyväksyttiin.

4.       Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Eetu Miettinen ja Ella-Sofia Saarela.

5.       Videomainos
Videomainoksen testiversiot katsottiin. Muutosehdotuksia esiteltiin. Ehdotukset kirjattiin ylös, ja videon työstäjä Konsta Lepistö työstää muutosehdotukset. Todettiin, että videon runko on hyvä, ja pienten muutosten jälkeen video on valmis.

6.       Roll-up – mainokset
Tatu Raatikainen lupautui viime keväällä työstämään roll-up – mainosten kuvat valmiiksi lähetettäväksi mainosyhtiölle, josta roll-upit tilataan. Hän ei kumminkaan ole saanut niitä valmiiksi, joten deadlineksi sovittiin seuraava kokous. Jan-Mikael Hakomäki lähettää aineiston, jonka pohjalta roll-upit voidaan työstää, Tatulle.

7.       Barents happening
Jan-Mikael Hakomäki selitti tilanteen. Viime keväänä Miku yritti hakea rahoitusapua CIMOlta uuteen tapahtumaan. Hakemusta ei hyväksytty. Päätettiin realisoida budjettia ja tehdä uusi hakemus Barents on my mind – tapahtumatuelle. Yritetään saada yhteistyökumppaneita Barentsin alueelta. Työryhmä, joka koottiin viime kevään viimeisessä kokouksessa, kokoontuu Nuorkalle torstaina 13.8. klo 15.00. Työryhmään kuuluvat Miku Hakomäki, Samuli Juntti, Eetu Miettinen, Tatu Raatikainen ja Niko Kivelä.

8.       Nunesoft
Samuli Juntti heitti idean, että nuneporukalla lähdettäisiin softaamaan. Ensimmäisen kerran idea esitettiin kaksi vuotta sitten. Tapahtuma pidettäisiin Putaan täydennyksen jälkeen ryhmäytymistä ajatellen. Kustannukset maksetaan nunen budjetista. Ajankohdaksi sovittiin lauantai 12.9. Samuli järjestää asian.

9.       Putaan täydennys
Putaan yläasteelta ei ole lainkaan edustusta, sillä edelliset edustajat ovat siirtyneet toiselle koulutusasteelle. Päätettiin, että käydään esitelmöimässä ja markkinoimassa nunea, ja koulun oppilaskunnan hallitus saa miettiä asiaa ja nimetä uudet Putaan edustajat hallituksesta. Sopiva määrä on 3 henkilöä. Lisäksi Raumolta kysytään yhtä henkilöä koulun oppilaskunnan hallituksesta. Samuli Juntti ja Eetu Miettinen hoitavat asiaa. Deadline on elokuun loppuun.

10.   Jäsenten eroaminen
Janne-Pekka Laukkanen, Mirke Tilja ja Sesilia Tofferi ovat ilmoittaneet erostaan erinäisistä syistä. Sesilia päätettiin todeta eronneeksi, kunnes hän on poistunut Suomen ilmatilasta. Muut jäsenet todettiin eronneiksi.

11.   Uuden kulttuuri- ja nuorisolautakunnan jäsenen valinta ja uuden ohjaus- ja palveluverkoston varajäsenen valinta
Mirke Tiljan tilalle valittiin Samuli Juntti uudeksi jäseneksi kulttuuri- ja nuorisolautakuntaan. Valinta toteutui kysymällä vapaaehtoisia, ja valinta tapahtui yksimielisesti. Konsta Lepistö on toinen jäsen. Miku Hakomäki tekee ilmoituksen lautakuntaan.

Paula Kronqvist ilmoittautui Sesilia Tofferin tilalle uudeksi ohjaus- ja palveluverkoston varajäseneksi. Varsinainen jäsen on Tatu Raatikainen.

Asiasta poiketen puhuttiin muiden lautakuntien edustuksesta. Miku Hakomäki on ollut yhteydessä Sampo Kangastaloon, joka tietää asiasta enemmän. Asiaa koskien on tulossa uusi lainsäädäntö, joten Nune odottaa sitä ja vasta sen jälkeen asia käsitellään.

12.   Muut asiat
Sami Vuokila on kehittänyt Android-pohjaisen sovelluksen nimeltä Hood Owner. Hän tarvitsee sovellukselle testiryhmän, ja Miku Hakomäki on ehdottanut hänelle nunea. Nune on kiinnostunut applikaation testaamisesta. Miku Hakomäki ilmoittaa Vuokilalle.

Putaan koululle tulee graffitiseinä. Seinälle järjestetään avaustilaisuus. Mietittiin, miten nune voisi osallistua avaustilaisuuteen.

Samuli Juntti on kutsuttu museon uuden näyttelyn avajaistilaisuuteen 14.8. illalla. Hänen mielestään on hienoa, että nune on huomioitu.

Nuva.ry rekrytoi jäseniä. Eetu Miettistä asia kiinnostaa. Hän ottaa selvää asioista.

13.   Seuraava kokous
Seuraava työryhmän palaveri on torstaina 13.8. klo 15.00.
Seuraava kokous pidetään 19.8. klo 14.20 Aaltosessa.

14.   Kokouksen päättäminen
Samuli Juntti päätti kokouksen 15.10.


Puheenjohtaja                                                                      Sihteeri

______________________________                                    ______________________________
Samuli Juntti                                                                           Paula Kronqvist

Pöytäkirjantarkastajien valinta

______________________________                                    ______________________________
Eetu Miettinen                                                                        Ella-Sofia Saarela

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu

Vasatokka, Inari

Nuorisofoorumi pidettiin lauantaina tammikuun 25. päivä Inarissa johon Tornion nuorisoneuvostosta lähti mukaan puheenjohtaja Jenna sekä kaksi jäsentä Sesilia ja Ville. Lähdimme perjantaina linja-autolla Torniosta ajelemaan kohti Inaria. Otimme matkanvarrelta kyytiin muitakin nuorisovaltuutettuja, esim. Keminmaasta ja Tervolasta. Saavuimme illalla Inarin majoituspaikkaamme Vasatokkaan, jossa jo odottikin lisää nuorisovaltuustojen jäseniä ympäri Lappia.           Lauantaiaamuna bussi suuntasi kohti Sajosta, paikkaa missä reissun virallinen osuus eli foorumi pidettiin. Paikalla oli nuorison edustukset Tornion lisäksi Kemistä, Keminmaasta, Tervolasta, Rovaniemeltä, Inarista, Sallasta sekä saamelaiskäräjien nuorisoneuvostosta. Kokouksen alussa saamelaiset kertoivat hieman saamelaisista sekä saamelaiskäräjistä. Sen jälkeen muut nuoret kertoivat oman kunnan tilanteista esimerkiksi päättäjien ja nuorisoneuvoston yhteistyön toimivuudesta. Paikalle oli tullut nuoria myös Venäjältä ja Norjasta

Tornion nuorisoneuvoston kokous 24.8.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                                  kokous Pöytäkirja Aika:              24.8.2017                                                                                             Paikka: Aaltonen Jan-mikael Hakomäki                                                                           Eetu Miettinen Anniina Glader (poistui klo 15.55)                                  Noora Lokkinen Miro Keränen                                                                                                             Roope Riipinen Kari Juntura                                                                                          Miia Mylläri                                                                   Erkka Multanen                                                                                   Vili-Matias Rajaluoto         1.      Kokouksen avaaminen Eetu Miettinen avasi kokouksen klo