Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 19.8.2015

TORNION NUORISONEUVOSTO                                            PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS

Aika                    19.8.2015 klo 14.20
Paikka                Nuorisotiedotuspiste Aaltonen, Länsiranta 9

Läsnä                  Samuli Juntti (pj.)
                             Neea Kivelä
                             Teemu Kiviniemi (saapui 15.53)
                             Niko Koivula
                             Petra Kumpula
                             Konsta Lepistö (poistui 15.49)
                             Tatu Raatikainen (saapui 14.56)
                             Ella-Sofia Saarela (poistui 15.00)
                             Paula Kronqvist (siht.)

                             Jan-Mikael Hakomäki
                            

                                            1. Kokouksen avaaminen
                                            Samuli Juntti avasi kokouksen klo 14.35.

                                            2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
                                            Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

                                           3. Esityslistan hyväksyminen
Esityslistan kohdat ”6. Barents Happening” ja ”7. Tornio Haparanda NYTT” yhdistettiin, sillä ne tarkoittavat samaa. Muutoksen jälkeen esityslista hyväksyttiin.

4. Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Neea Kivelä ja Niko Koivula.

5. Videomainos
Videon tekijä Konsta Lepistö teki edelliskokouksen katselukerran jälkeen ehdotettujen muutosten pohjalta uuden, parannellun version, joka katsottiin. Ainoastaan puhekohtien äänenvoimakkuus pitää korjata. Muutoin video hyväksyttiin.

6. Tornio Haparanda NYTT
Tapahtuman ajankohta 18.9. Tapahtumaa varten haetaan Barents on my mind -tapahtuma-apurahaa (8000€) (Liite 1). Tarkoitus on järjestää Tornio uusiksi –päivän kaltainen tapahtuma isommalla mittakaavalla, kenties yhteistyössä Haaparannan kanssa. Tapahtuma järjestetään hyvällä säällä ulkona Nordbergin möljällä, huonolla säällä Tornion yhteislyseon lukion entisen tilan juhlasalissa Lukiokadulla. Nordbergin möljää ei ole vielä kertaakaan kokeiltu ulkotapahtuman järjestämiseen, joten Tornion nuorisoneuvosto on ensimmäisenä kokeilemassa sitä (Liite 2). Tapahtuma on kaksiosainen: päiväosuus klo 9.00-noin 14.00 nunen järjestämänä ja iltaosuus klo 18.00–22.00 nuorisotoimen järjestämänä. Päiväosuus koostuu tapahtumapisteistä ja erilaisista aktiiveista yhteistyönä Inarin nuorisovaltuuston ja Peräpohjolan opiston kanssa toteutettuna. Iltaosuus on musiikkitapahtuma, jota varten kysytään nuoria esiintyjiä Murmanskista, Altasta ja Haaparannalta. Tapahtumaa varten vuokrataan ulkotelttoja, aitoja, vessoja ym. Koulujen vierailuajat porrastetaan ja kellotetaan. Työryhmä kokoontuu suunnittelemaan tapahtumaa lisää perjantaina 28.8. klo 15.00 Nuorkalla. Samuli Juntti ilmoitti eroavansa työryhmästä.

7. Putaan täydennys
Samuli Juntti on käynyt puhumassa ohjaaville opettajille. Oppilaskunnan hallitus ei ole vielä järjestäytynyt, eivätkä tiedä järjestäytymisen ajankohtaa. He ilmoittavat milloin ovat järjestäytyneet, ja käsittelevät asian sitten. Tarkoitus olisi saada 2-4 henkilöä edustamaan Putaan yläastetta.

8. Graffitiseinä
Putaan koulun remontin yhteydessä koulun pihalle rakennettiin graffitiseinä. Nuorisotoimi järjestää seinän avajaistilaisuuden 4.9. klo 8-20. Seinän toiselle puolella on kiipeilyulokkeet, jonka maalaamista varten on kutsuttu graffititaiteilija, ja toisella puolella maalauspuoli. Avajaistilaisuus on osa graffitiweekend – tapahtumakokonaisuutta. 5.9. järjestetään maalaustilaisuus Haaparannalla Marielundin koulun skeittirampeilla.

9. Arpelalinja
Samuli Juntti esitteli asian. Arpelassa asuvilla lukiolaisilla on vaikeuksia saada koulukyyditys iltapäivisin kotiin, sillä klo 16.30 linja on lopetettu. Seuraava linja kulkee vasta klo 21.15. Päätetiin, että nune tekee aloitteen ”Arpelalinjasta”. Aloitteen muotoilee Samuli Juntti.

10. Roll-up – mainokset
Tatu Raatikainen on tehnyt luonnokset, jotka on julkaistu Facebookissa nunen julkisessa ryhmässä. Korjausehdotuksia tehtiin. Tatu muokkaa luonnoksia. Asian käsittelyä jatketaan seuraavassa kokouksessa.

11. Nunesoft
Samuli Juntti on selvitellyt asiaa. Ampumaradan omistaja on vaihtunut, ja siitä johtuen hinta on noussut. Asian selvittely jatkuu.

12. Muut asiat
Jan-Mikael Hakomäki on suunnitellut Inarin nuorisovaltuuston ohjaavan nuoriso-ohjaajan Seppo Körkön kanssa uutta koulutustapahtumaa nimeltään ”supermankeli”. Koulutukseen osallistuvat Tornion nune ja Inarin NuVa. Suunnittelu jatkuu ja lisätietoja tarjolla myöhemmin.

13. Seuraava kokous
Seuraava työryhmän palaveri pidetään pe 28.8. klo 15.00 Nuorkalla.
Seuraavan kokouksen ajankohta päätetään Whatsappissa.

14. Kokouksen päättäminen
                                            Samuli Juntti päätti kokouksen klo 16.25.

Puheenjohtaja                                                                       Sihteeri

______________________________                                    ______________________________
Samuli Juntti                                                                           Paula Kronqvist

Pöytäkirjantarkastajat

______________________________                                    ______________________________
Neea Kivelä                                                                             Niko Koivula





Liite 1

BARENTS ON MY MIND – HAKEMUS

Avustuksen hakija:

Tornion nuorisoneuvosto, Yhteyshenkilö: Jan-Mikael Hakomäki, puh. 050 576 0498,


Lyhyt kuvaus hakijatahosta:

Tornion nuorisoneuvosto on Tornion kaupungin alaisuudessa toimiva Tornion nuorten edustuselin, johon valitaan enintään 25 nuorta kahdeksi vuodeksi toimimaan nuorison ja kaupungin välisenä lausunto- ja yhteistyöelimenä. Tornion nuorisoneuvosto toimii Suomen länsirajalla ja on kiinteästi yhteistyössä Ruotsin Haaparannan ungdomsrådetin ja Inarin nuorisovaltuuston kanssa.

Tapahtuman yhteistyökumppanit:

Haparanda Ungdomsrådet, Inarin nuorisovaltuusto/Seppo Körkkö, Huset –nuorisotalo Altassa, Norjassa ja kontaktihenkilö Irina Ivanova Murmansk, Venäjä.

Tapahtuman lyhyt kuvaus (= hankeidea):

Tornion nuorisoneuvosto haluaa järjestää TornioHaparanda NYTT . tapahtuman, joka tehdään samanlaisella tyylillä kuin edesmennyt Tornio uusiksi – tapahtuma (-tapahtuma toteutettiin Cimon eu-nuorisoviikko tapahtuman tuella). Tapahtuma järjestetään Torniossa isossa hallitilassa, jossa messumainen tapahtuma on mahdollista järjestää (hankinnassa on peräpohjolan opiston joensali, Tornion jää- tai liikuntahalli). Tapahtumassa on erilaisia nuorten elämänalueista koostuvia pöytiä/-pisteitä (esim. liikenne, vapaa-aika, koulutus), jossa erilaisten toimintakokemusmenetelmien avulla vetäjät pyrkivät saamaan nuorista uusia ideoita ja ajatuksia esiin hyödynnettäväksi (kts. esimerkki toimipisteestä).
Toimintakokemusmenetelmät ja –pisteet työstetään Tornion ja Haaparannan nuorisoneuvostojen kanssa yhteistyössä. Tämän takia emme voi hakemukseen liittää muuta kuin viitteellisen esimerkin tämmöisestä pisteestä. Eri koulujen luokkia otettaisiin aikataululla vastaan eri pisteillä ja näin saataisiin katettua aika suri osa nuorison mielipiteistä.

Tapahtumassa näkyisivät laajemmat Barentsin alueen yhteistyökumppanit, jotka on hankittu nuorisotyön yhteistyön kautta Venäjältä Murmanskista ja Norjasta Altasta. Tapahtuman konseptina on Nuorten eri elämänalueiden tiedon kerääminen nuorilta, joka samalla panee nuoret sekä miettimään ja herättämään kiinnostuksen pohjoista Barentsin aluetta kohtaan. Tapahtumassa tuodaan esille TornioHaaparannan nuorison rajattoman elämäntavan ajatusmentaliteettia ja pohditaan, miten tämä mentaliteetti saataisiin leviämään koko Barentsin alueen nuorison keskuuteen. Tapahtumassa on Murmanskin ja Altan nuorisoa keskustelemassa paikallisten nuorten kanssa rajattoman raja-alueen mentaliteetin merkityksestä, ja sen esteistä muualla Barentsin alueella.

Tapahtumapäivänä keskitytään nuorison elämään ja asioihin. Tapahtuman iltatapahtumasta annetaan jokaiselle nuorelle mainoslipuke päiväkierroksen loputtua. Saatu tieto listataan ja lähetetään Murmanskin ja Altan päätöksenelimille. Venäjältä ja Norjasta tulevat nuorisoesiintyjät toisivat omaa taidettaan esille ja osallistuisivat keskusteluihin, joita pidettäisiin tapahtuman päivän ohjelmassa.

Alla aikataulua:

18.9. klo 9.00                     Toivotetaan nuoriso tervetulleeksi tapahtumaan. Tapahtumassa toimintakokemusmenelmiä eri pisteissä.

18.9. klo 18.00                   Tapahtuma alkaa Nordbergin möljällä ulkona, jossa esiintymässä eri maiden räppärit ja dj:t. Tapahtumassa soittavat Barentsin eri paikkakuntien esiintyjät, jokainen paikkakunta tuo parhaimman nuoren DJ:n ja räppärinsä esiintymään iltaan. Tapahtumassa on discon ja konsertin lisäksi vielä pari toimintakokemusmenetelmä pistettä, joiden läpi jokaisen on pakko kulkea päästäkseen kuuntelemaan esityksiä.


Tapahtumapaikkakunta ja toteutusajankohta:

Tornio Nordbergin möljällä ulkotapahtuma, 18.9.2015 klo 9-22.00.

(Sateensattuessa Tornion yhteislyseon lukion tiloissa sisällä.)

Miten tapahtuma vahvistaa Barentsin alueen identiteettiä / edistää nuorten lähivaikuttamista ja lähidemokratiaa / lisää nuorten sosiaalista vahvistamista / tarjoaa mielekkäitä osallistumisen kokemuksia ja näkemyksiä vaikuttamisen mahdollisuudesta Barentsin alueella:

Tapahtuma on massatapahtuma, jossa pyritään toimintakokemus – menetelmien avulla saamaan nuorilta ideoita ja tietoa paikallisista ja ylikansallisista ajatuksista. Tapahtumassa luvassa myös kulttuuritarjontaa, joka tuo esille Barentsin alueen nuorten erilaista kulttuuritarjontaa. Kaikkea koottua tietoa ja ideoita hyödynnetään tulevaisuuden toiminnassa Tornion ja Haaparannan Nuorisoneuvostoissa ja sitä kautta kunnissa.

Arvio siitä montako osallistujaa tapahtuma tavoittaa:

Mikäli tapahtumaan saadaan kummankin kuntien yläasteiden, lukioiden ja ammattikoulujen oppilaat niin odottaisimme osallistujia olevan kyynisesti arvioiden 700 - 1000 nuorta.

Miten tapahtumasta tiedotetaan paikallisesti, alueellisesti?

Tiedotamme tapahtumassa perinteisen median avulla, joka meinaa printtimediaa ja radiota. Tapahtumaa promotaan flyereilla, julisteilla ja mainospohjaa levitetään someviestinnässä laajasti. Koulujen suostuminen meinaa myös että nuoriso tulee paikalle, joka tapauksessa.


Erittely kuluista, joihin tukea haetaan (budjetti).

TornioHaparanda Nytt – tapahtuman budjetti
Tulot:

Tornion nuorisotoimi/nuorisoneuvosto        800€
CIMO                                                          8000€
yht.                                                               8800€

Menot:
Tapahtuman teltat/ vaihtoehtoinen sisätila    400€
Tapahtuman äänentoisto yms.                      1000€
Esiintyjien matkat, viisumit, majoitus          3000€
Tapahtuman mainostus                                   800€
Tapahtuman materiaalit
(banderollit, kyniä, kasseja, yms.)                2000€
Tapahtuman kuljetukset, muonitus               1000€
yht.                                                                8200€



Toimeksi saaneena:

_____________________________________

Jan-Mikael Hakomäki, Tornion nuorisoneuvoston aikuistukihenkilö





Liite 2

Perusteluja Nordbergin möljän laululavan käytöstä ”Barents on my mind” – tapahtuman iltaosiossa

Tornion nuorisotoimen ohjaajat Jaakko Ketola, Teemu Pehkonen ja Jan-Mikael Hakomäki haluavat testata Nordbergin möljän ulkolavaa nuorisotapahtumien käyttöön. Kyseessä olisi Tornion historian ensimmäinen ulkoilmassa tapahtuma blockpartya/reivi/disco, jossa olisi mukana pari esiintyvää perinteistä bändiä, ja muualta tulleita elektronisen musiikin dj:tä, jotka heittävät oman settinsä illan aikana. Tapahtumassa käytettäisiin umpparin vieressä olevaa ulkolavaa ja pyrkisimme järjestämään tapahtumaan massiiviset valo-/laser – laitteistot. Ulkotapahtuma puolustaa paikkaansa, koska semmoista ei vielä tällä konseptilla ole ikinä tehty ja jos tämä toimii, niin voisimme ensi keväänä käyttää sitä muihinkin ulkotapahtumiin. Nunella on siis mahdollisuus yhdistää voimansa Tornion nuorisotoimen kanssa ja tehdä historiaa. Ulkotapahtuma järjestetään joka tapauksessa ja olisi hienoa, jos Nune olisi tässä mukana.

Alla yksityiskohtainen pohdinta esille nousseista ongelmista/vaaroista ja ratkaisut niihin:

-          Rannan valvominen ja mahdollinen ylimääräinen meripelastusseuran maksu.
Rannan valvominen on riski, jota pienennämme Ramirentin tapahtuma-aidoilla (1,2m*2,4m*50. Kustannus noin 46,48€), jolla rajaamme tapahtuma-alueen lavan sivuilta ja takaa. Nuorisotoimelta urkenee järjestyksenvalvoja rannalla partioimaan (nuorisotoimella 5 järkkärikortillista). Poliisin mukaan nuorisotoimen toiminta on päihteetöntä, joten meripelastusseuraa ei tarvita.

-          Tapahtuman jatkuminen klo 24.00?
Poliisista kerrottiin, että mahdollista. Tarvii huviluvan ja järkkärit.

-          Sateen mahdollisuus
Aina mahdollista ja senpä takia olemme varanneet varapaikaksi entisen tyllin juhlasalin. Tapahtuman mainontaan pannaan tieto joka paikkaan, että sateen sattuessa tapahtuma järjestetään sisällä Tyllin tiloissa.

-          Mainonnan vaikeus
Ei ole vaikeaa, kun joka paikassa on sama viesti.

-          Ei tarpeeksi väkeä
On. Nuorisotoimi sulkee muut tilat ja koko ohjaajaresurssi käytössä. Tämän lisäksi on mahdollista saada PPO:n opiskelijoita tapahtuman järjestämiseen.

-          Ensiapu
Tornion nuorisotoimella on EA1 ja EA2 –kortin omaavia ohjaajia.

-          Vessat?

Kaupungilla on omia vessoja. Vessojen tyhjennys Lassila&Tikanojan kautta maksaa noin 115,96€.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu

Tornion nuorisoneuvoston kokous 15.3.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                     kokous Pöytäkirja Aika:              15.3.2017 klo 14.00                                                        Paikka: Taukotupa Jan-mikael Hakomäki                                                                          Eetu Miettinen pj. Milla Pohjolainen                                                                                 Anniina Glader   Noora Lokkinen                                                                                   Miro Keränen (poistui 15.30) Kari Juntura                                                                                            Miia Mylläri siht.   Vili-Matias Rajaluoto 1.        Kokouksen avaaminen                       Kokous avattiin klo 14.25 2.        Laillisuuden ja Päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.       3. Esityslistan hyväksyminen                       Esity

Tornion nuorisoneuvoston kokous 24.8.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                                  kokous Pöytäkirja Aika:              24.8.2017                                                                                             Paikka: Aaltonen Jan-mikael Hakomäki                                                                           Eetu Miettinen Anniina Glader (poistui klo 15.55)                                  Noora Lokkinen Miro Keränen                                                                                                             Roope Riipinen Kari Juntura                                                                                          Miia Mylläri                                                                   Erkka Multanen                                                                                   Vili-Matias Rajaluoto         1.      Kokouksen avaaminen Eetu Miettinen avasi kokouksen klo