Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 27.10.2014

TORNION NUORISONEUVOSTO                                                                         PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS

Aika              27.10.2014 klo 14.00
Paikka          Nuorisotiedotuspiste Aaltonen, Länsiranta 9

Läsnä           Samuli Juntti (pj.)                                     Eetu Miettinen (poistui klo 14.50)
Teemu Kiviniemi                                       Sara Pohjanen
Niko Koivula                                              Tatu Raatikainen
Lauri Kokkila                                             Ella-Sofia Saarela (poistui klo 14.50)
Joni Kokkinen                                           Ida Santamäki
Kiia Koskinen                                            Miina Santamäki
Paula Kronqvist (siht.)                              Kare Simula (poistui klo 14.50)
Lotta Kuismanen                                      Mirke Tilja
Terhi Laine                                                Sesilia Tofferi
Konsta Lepistö (poistui klo 15.10)

                      Jan-Mikael Hakomäki

1.    Kokouksen avaaminen
Samuli Juntti avasi kokouksen klo 14.12.

2.    Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3.    Esityslistan hyväksyminen
Tornion nuorisoneuvoston toimintasuunnitelma 2015 lisättiin kohta 5:ksi. Muutoksen jälkeen esityslista hyväksyttiin.

4.    Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Ida Santamäki ja Mirke Tilja.

5.    Tornion nuorisoneuvoston toimintasuunnitelma 2015
Miku Hakomäki luki toimintasuunnitelman, joka käsiteltiin kohta kohdalta. Asiakirja esityslistan liitteenä.

6.    Lapin nuorisofoorumin kuulumiset
Paula Kronqvist kertoi kuulumiset Lapin nuorisofoorumin kokouksesta. Kokouksessa oli luennointia ja ryhmissä työskentelyä, jonka teemana oli zpitäisikö Lapin Ammattikorkeakoulun opetussuunnitelman suunnittelutilaisuus pitää yhtäaikaisesti samassa tilaisuudessa.

7.    Helsingin RuutiExpo-reissu 29.-31.10.2014
Miku kertoi kaikille reissusta, sen tarkoituksesta ja sinne lähtevät nunelaiset. Kysymykset ministerille ja julistus kerrattiin ja kerrottiin jokaiselle. Kuvia Lapista kaipailtiin edelleen. Konsta Lepistö lupasi kirjoittaa reissusta lehtijutun, jonka muotoilemisessa Miina Santamäki lupasi auttaa.

8.    Yhteiskokous Tornion kaupungin hallituksen kanssa
Samuli Juntti on ollut yhteydessä valtuuston puheenjohtaja Katri Kulmuniin. Kokous on hyvä idea, ainoastaan päivämäärä puuttuu. Päivämääräehdotuksia ei esitetty kokouksessa. Ehdotettiin, että ennen kokousta nuorisoneuvosto kokoontuu palaverin merkeissä, jossa mietitään mitä halutaan tuoda esille kokouksessa. Yhteinen kokous olisi nuorisoneuvoston virallinen kokous, josta kirjoitetaan pöytäkirja. Seuraava valtuuston kokous on 10.11.

9.    Kaukalo
Samuli Juntti kertoi. Viime kevään valtuuston kanssa pidetyssä yhteiskokouksessa tuotiin julki, että jollekin jääpihalle Tornion alueelle voitaisiin pystyttää kaukalo. Ilkka Halmkrona tyrmäsi ehdotuksen täysin vedoten jääpihan rakennuksen aiheuttamiin kustannuksiin ja ylläpitoon, vaikka kyse oli ainoastaan reunaseinämistä. Huomautettiin, että Kivirannalla on ollut kaukalo, joten kenties sinne voitaisiin pystyttää sellainen uudestaan. Ehdotettiin, että Messissä järjestettäisiin keskustelutilaisuus, jonne kutsuttaisiin paikallisia pelaajia, harrastajia, nuoria ja jääpallo ja -kiekko seurojen edustajia. Lehdistössä mainittaisiin asiasta. Tärkeintä on paineen muodostaminen kaupungin virkamiesten hartioille. Sesilia Tofferi lupasi olla yhteydessä IHC:hen, Miku kyselee asiantuntijoilta kustannusarvioita. Samuli hoitaa kokouspäivämäärän päättämisen.

Samuli kertoi myös frisbeegolfradan roskisten saannista. Asia käsiteltiin kaupunginarkkitehdin Jarmo Lokion avustuksella sähköpostin välityksellä, ja on nyt loppuun käsitelty. Radalla on neljä “leikkikenttäroskista”.

10.  Kokouskäytännöt
Samuli Juntti esitteli asian. Nuorisoneuvoston kokousten ongelmana on ollut, että porukat lähtee pois kesken kaiken ehtiäkseen linja-autoihin. Nykyisenä käytäntönä toimii useat kokoukset lyhyillä aikaväleillä, mutta asiat käydään nopeasti läpi. Kokoukset ovat lyhyitä, 1-3 tuntia, ja alkavat aina koulupäivän jälkeen. Vaihtoehtona nykyiselle käytännölle olisi, että kokous alkaisi klo 12.00, jolloin kouluilta saataisiin luvat oppilaille olla poissa. Kokouksen rinnalla olisi muuta toimintaa, kuten ryhmätöitä ja asioiden perusteellista miettimistä. Ehdotettiin, että vuodessa olisi 3-4 pitkää kokousta. Ehdotettiin, että seuraava iso kokous olisi 29.11. Aikaa ja paikkaa ei päätetty.

11.  Uusi nuorisolaki
Uusi nuorisolaki on tulossa vuonna 2016. Nuorisolaki määrää, että jokaiseen kuntaan tulee pakolliseksi muodostaa ainakin yksi nuorten poliittinen vaikuttajaryhmä.  Asiasta kuultiin Lapin nuorisofoorumin kokouksessa, joten Tornion kaupungin päättäjät eivät välttämättä ole vielä tietoisia asiasta. Aiomme olla kaupungin päättäjiin yhteydessä kun asia tulee ajankohtaiseksi.

12.  Kaupungin päättäjät
Asia käsiteltiin kohdassa 8.

13.  Whatsapp -ryhmä
Nunelle on tehty uusi WhatsApp ryhmä, jonne jokaisen on määrä liittyä.

14.  Muut asiat
Nettinäkyvyydestä puhuttiin ja tehtäviä jaettiin. Nunelle pitää tehdä tilit jokaiseen sosiaaliseen mediaan sekä facebookiin pitää tehdä avoin ryhmä. Terhi Laineesta tehtiin Twitter ja Facebook -vastaava, Eetu Miettinen ja Teemu Kiviniemi vastaavat ask.fm:stä ja Sara Pohjanen ja Mirke Tilja vastaavat Instagramista. Sesilia Tofferi lupasi selvittää blogspot-tiliä.

15.  Seuraava kokous
Seuraava kokous on 12.11. klo 14.30 Aaltosessa.

16.  Kokouksen päättäminen
Samuli Juntti päätti kokouksen klo 16.12.



Puheenjohtaja                                                        Sihteeri

______________________________               ______________________________


Pöytäkirjantarkastajat

______________________________                ______________________________

Nuorisoneuvoston toimintasuunnitelma 2015

Suunnitelmia eri tapahtujen järjestämiseen, niiden kulut ja niistä kerättäviä tuloja. (Hinnat arvioina)


Tapahtuma
Menot €
Tulot €
Spring Happening
3500
Lipputulot 800
Nunen nuortenillat (esim. bensalenkkari-ilta
800

Discoja
1200
Lipputulot
Nunen isot pikkujoulut nuorille
250

Opintoretkiä
1000

Eri nuorisojen tahoja hoitavien henkilöiden, organisaatioiden kuulemistilaisuuksia, vapaita keskustelutilaisuuksia.











Muuta


Rekvisiittaa (roll-up ständi, oheistuotteita)
400

Nunen julkisuus (fb, twitter, instagram, ask.fm...)


Oppikirjavälitys/ /käytettyjen oppikirjojen jakoa


Uuden nunen koulutus
600

Sponsorit

1600
Tukirahastot (esim. Pohjola Norden yms.)

2000





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu

Vasatokka, Inari

Nuorisofoorumi pidettiin lauantaina tammikuun 25. päivä Inarissa johon Tornion nuorisoneuvostosta lähti mukaan puheenjohtaja Jenna sekä kaksi jäsentä Sesilia ja Ville. Lähdimme perjantaina linja-autolla Torniosta ajelemaan kohti Inaria. Otimme matkanvarrelta kyytiin muitakin nuorisovaltuutettuja, esim. Keminmaasta ja Tervolasta. Saavuimme illalla Inarin majoituspaikkaamme Vasatokkaan, jossa jo odottikin lisää nuorisovaltuustojen jäseniä ympäri Lappia.           Lauantaiaamuna bussi suuntasi kohti Sajosta, paikkaa missä reissun virallinen osuus eli foorumi pidettiin. Paikalla oli nuorison edustukset Tornion lisäksi Kemistä, Keminmaasta, Tervolasta, Rovaniemeltä, Inarista, Sallasta sekä saamelaiskäräjien nuorisoneuvostosta. Kokouksen alussa saamelaiset kertoivat hieman saamelaisista sekä saamelaiskäräjistä. Sen jälkeen muut nuoret kertoivat oman kunnan tilanteista esimerkiksi päättäjien ja nuorisoneuvoston yhteistyön toimivuudesta. Paikalle oli tullut nuoria myös Venäjältä ja Norjasta

Tornion nuorisoneuvoston kokous 24.8.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                                  kokous Pöytäkirja Aika:              24.8.2017                                                                                             Paikka: Aaltonen Jan-mikael Hakomäki                                                                           Eetu Miettinen Anniina Glader (poistui klo 15.55)                                  Noora Lokkinen Miro Keränen                                                                                                             Roope Riipinen Kari Juntura                                                                                          Miia Mylläri                                                                   Erkka Multanen                                                                                   Vili-Matias Rajaluoto         1.      Kokouksen avaaminen Eetu Miettinen avasi kokouksen klo