Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 10.3.2015

TORNION NUORISONEUVOSTO                                                              PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS

Aika                    10.3.2015 klo 14.30
Paikka                Tornion yhteislyseon lukio, Kauppakatu 29

Läsnä                  Samuli Juntti (pj.)
                             Neea Kivelä
       Teemu Kiviniemi
       Niko Koivula
       Joni Kokkinen
                             Paula Kronqvist (siht.)
                             Konsta Lepistö
                             Eetu Miettinen
                             Sara Pohjanen
                             Ella-Sofia Saarela (poistui 15.49)
                             Mirke Tilja
                             Sesilia Tofferi
                             Kia Turunen

                             Jan-Mikael Hakomäki


1.       Kokouksen avaaminen
Samuli Juntti avasi kokouksen klo 14.39.

2.       Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3.       Esityslista hyväksyminen
Esityslistaan lisättiin kohta 10:ksi TYL oppilaskunnan hallituksen innovaatio. Muutoksen jälkeen esityslista hyväksyttiin.

4.       Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Eetu Miettinen ja Ella-Sofia Saarela.

5.        Vinterglöd -kuulumiset
Tapahtumassa ei ollut ketään edustamassa nunea. Täten tapahtumasta ei ollut mitään kertomista.

6.       Lisäjäsenten mukaan hyväksyminen
Janne-Pekka Laukkanen on kysynyt, voiko hän liittyä Nuneen. Hän on ollut mukana nuorisoneuvostossa, mutta erosi helmikuussa 2014. Asiasta keskusteltiin, ja mielipiteitä ilmeni liittymisen puolesta ja vastaan. Lopuksi asiasta äänestettiin ”suljetulla käsiäänestyksellä”, eli jokainen sulki silmänsä äänestyksen ajaksi. Ääntenlaskijana toimi Miku Hakomäki. Äänet jakaantuivat puolesta 12, vastaan 1. Täten Janne-Pekka Laukkanen otetaan mukaan toimintaan. Miku ilmoittaa hänelle.

7.       Eduskuntavaalipaneeli
Miku on kysynyt Ida Santamäeltä, olisiko Lappian oppilaskunnan Tornion alajaosto kiinnostunut yhteistyöstä järjestää kyseinen paneeli. Santamäki ei kumminkaan ole ottanut asiaa vielä esille oppilaskunnassa.

Miku sai Allianssilta puhelun, jossa kerrottiin, että Lapissa aiotaan järjestää ”Politiikan torit” ­-niminen tapahtuma kolmella eri paikkakunnalla Lapissa; Kemissä, Torniossa ja Rovaniemellä. Mikua kysyttiin tapahtuman järjestäjäksi Lapin läänissä, mutta hänellä ei ole aikaa mutta sai värvättyä vapaaehtoisen, Kati Tervon, järjestämään tapahtuman. Miku aikoo ehdottaa, että Tervo ottaa yhteyttä Lappian rehtoriin ja pyytää lupaa järjestää tapahtuma Lappiassa. Ehdotettiin, että paneeli liitettäisiin osaksi tapahtumaa, mutta paneeli päätetään pitää erikseen. Uusi ajankohta paneelille olisi 8.4. Tapahtumaan on tarkoitus koota kaikki nuorten vaikuttajien tahot paikalle. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on 8.-14.4. ja äänestyspäivä on 19.4.

8.       Toimintasääntö
Tällä hetkellä toimintasäännössä lukee, että jokaiselta koululta otetaan mukaan 2 edustajaa, mutta jokaisten vaalien jälkeen on kumminkin otettu mukaan enemmän edustajia. Toimintasääntöön voitaisiin muuttaa, että jokaiselta koululta hyväksyttäisiin useampia henkilöitä, esimerkiksi 3/koulu.

Jos nune saa enemmän lautakuntapaikkoja muista kaupungin lautakunnista, toimintasääntöön pitää muistaa kirjata ne ylös. Toimintasääntö lähetetään jokaisen nunelaisen sähköpostiin ja jokainen saa tehtäväksi lukea se läpi ja tehdä ehdotuksia muista muutoksista. Muutoksista pitää tehdä selonteko kulttuuri- ja nuorisolautakunnalle.

Toimintasäännön ensimmäisen alaotsikon (1 Yleinen toiminta-ajatus) teksti tulisi muuttaa hieman pitemmäksi ja selkeämmin ymmärrettäväksi.

9.       EU-demokratiaviikko
EU-demokratiaviikon idea kerrattiin: 27.4.-10.5. välillä on mahdollisuus järjestää tapahtuma, jonka järjestämiseen voi CIMOlta anoa rahaa maksimissaan 1000€. Teemoina tapahtumaan ovat lähidemokratian korostaminen tai CIMO opiskelijavaihto. Tapahtumapäiväksi päätettiin 6.5. Tapahtuman nimeksi päätettiin Tornio uusiksi-päivä. Tapahtumaan kutsutaan kaupungin virkamiehiä, puolue-edustajia ja nuorisopuolueiden edustajia ynnä muita pitämään pöytää ja keksimään jotain yhteiskunnallisesti aktivoivaa toimintaa. Tapahtumapaikaksi mietittiin Aineen taidemuseota ja kirjastoa.

10.   TYL oppilaskunnan hallituksen innovaatio
Tornion yhteislyseon lukion oppilaskunnan hallitus on päättänyt järjestää lanit. Mietittiin, jos nune osallistuisi ylläpitoon. Oppilaskunnan hallitus aikoo pyytää myös nuorisotoimen apua, sillä tällä on kokemusta lanien järjestämisestä.

11.   Muut asiat
Osallisuusmankeli pidetään Kivirannan nuorisotila Messissä 11.4. Tapahtuma kestää arviolta 4-6 tuntia. Mankeli on osallistava menetelmä nuorille, joka tutustuttaa nuoret politiikkaan, päättämiseen, ja joka kehittää nuorille mm. ihmisten tapaamistapoja, puhumistaitoja ja esiintymistaitoja.

12.   Seuraava kokous
Seuraava kokous pidetään 18.3. klo 15.00 lukiolla.


13.   Kokouksen päättäminen
Samuli Juntti päätti kokouksen klo 16.26.


Puheenjohtaja                                          Sihteeri

______________________________       ______________________________
Samuli Juntti                                             Paula Kronqvist

Pöytäkirjantarkastajat

______________________________       ______________________________
Eetu Miettinen                                            Ella-Sofia Saarela


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu

Tornion nuorisoneuvoston kokous 15.3.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                     kokous Pöytäkirja Aika:              15.3.2017 klo 14.00                                                        Paikka: Taukotupa Jan-mikael Hakomäki                                                                          Eetu Miettinen pj. Milla Pohjolainen                                                                                 Anniina Glader   Noora Lokkinen                                                                                   Miro Keränen (poistui 15.30) Kari Juntura                                                                                            Miia Mylläri siht.   Vili-Matias Rajaluoto 1.        Kokouksen avaaminen                       Kokous avattiin klo 14.25 2.        Laillisuuden ja Päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.       3. Esityslistan hyväksyminen                       Esity

Tornion nuorisoneuvoston kokous 24.8.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                                  kokous Pöytäkirja Aika:              24.8.2017                                                                                             Paikka: Aaltonen Jan-mikael Hakomäki                                                                           Eetu Miettinen Anniina Glader (poistui klo 15.55)                                  Noora Lokkinen Miro Keränen                                                                                                             Roope Riipinen Kari Juntura                                                                                          Miia Mylläri                                                                   Erkka Multanen                                                                                   Vili-Matias Rajaluoto         1.      Kokouksen avaaminen Eetu Miettinen avasi kokouksen klo