Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 7.4.2015

TORNION NUORISONEUVOSTO                                                       PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS
 
Aika              7.4.2015 klo 15.15
Paikka          Nuorisotiedotuspiste Aaltonen, Länsiranta 9

Läsnä:          Samuli Juntti (pj.)
Neea Kivelä
Teemu Kiviniemi
Joni Kokkinen
Terhi Laine
Konsta Lepistö (poistui 16.59)
Eetu Miettinen
Sara Pohjanen
Ella-Sofia Saarela
Mirke Tilja
Kia Turunen

Kokous nauhoitettiin sanelukoneella, jonka nauhoituksen pohjalta nuorisoneuvoston virallinen sihteeri kirjoitti pöytäkirjan.

1. Kokouksen avaaminen
Samuli Juntti avasi kokouksen klo 15.31.

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Esityslistan hyväksyminen
Kohta 5. Oulun vaikuttajaryhmä päätettiin käsitellä esityslistan viimeisenä kohtana. Muutoksen jälkeen esityslista hyväksyttiin.

4. Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Eetu Miettinen ja Ella-Sofia Saarela.

5. Kaukaloaloite
Nuorisoneuvoston kaukaloaloitteen käsittelypäätös kerrattiin. Nyt ihmetystä aiheuttaa Vasemmistoliiton tekemä kaukaloaloite. Aloite luettiin ääneen. Nuorisoneuvoston aloite on saanut hylkäyksen, eikä ole käynyt valtuuston kokouksessa. Vasemmistoliiton aloite on käynyt valtuustossa, mutta saanut myös hylkäyksen. Työn alla on nyt selvittää, mistä Vasemmistoliiton aloite on peräisin, jotta saadaan selvyys, etteivät he ole lainanneet nuorisoneuvoston aloitepohjaa.

6. Eduskuntavaalipaneeli
Paneeli on 8.4. lukiolla. Tapahtumamainoksia on levitetty myös AMK:lle. Lappialla ei ole järjestetty paneelia tiukan aikataulun vuoksi. Paneelin jälkeen lukion aulassa on politiikan torit -tapahtuma. Panelisteiksi on saatu ehdokkaita seuraavista puolueista: Kokoomus, Perussuomalaiset, Vihreät, Vasemmistoliitto, Sosiaalidemokraatit ja Keskusta. Kysymysten esittäjiksi valittiin Konsta Lepistö ja Eetu Miettinen ja varalle Terhi Laine. Panelisteille annetaan kaksi minuuttia vastausaikaa. Kysymyksiksi päätettiin:

1. Miksi olet juuri tässä kyseisessä puolueessa jäsenenä?
2. Nuorissa on tulevaisuus. Miten ottaisit nuoret asian huomioon eduskuntatyössä?
3. Kyllä vai ei?
         a) Laskisitko tuloveroa, jotta ostovoima säilyisi?
         b)Kuntaliitokset Lapissa.
         c) Laskisitko kunnallisvaalien äänestysikää?
         d) Suomi Natoon?
4. Onko Suomen päihdepolitiikassa parantamista? Mitä?
5. Suomen tulee luopua kivihiilen ja turpeen käytöstä vuoteen 2025 mennessä. Onko tämä mahdollista?
6. Millä tavalla keventäisit Suomen alati kasvavaa velkataakkaa?
7. Suomen puolustusvoimien budjettilisäys. Ajatuksia?
8. Jos saisit muodostaa Suomen hallituksen, mitkä olisivat sen kolme pääpuoluetta?
9. Kysymyksiä nuorilta:
        a) Pitäisikö koulun uskonto muuttaa elämänkatsomustiedoksi?
        b) Pitäisikö lukion verkko-opetusta kehittää voimallisemmin?
        c) Onko Suomessa liian helppo elää sosiaaliturvan varassa?
        d) Pitäisikö kauppojen aukioloajat vapauttaa?
        e) Olisiko lapsilisät laitettava verolle?
        f) Onko verkkovalvonnassa valtion turvallisuus tärkeämpää kuin                    kansalaisten yksityisyyden suoja?

7. EU-demokratiaviikko
Rahoituksen saamisesta ei ole uutta tietoa. Jos rahoitusta ei saada, nune pyrkii pärjäämään mahdollisimman matalalla budjetilla. 22.4. on tarkoitus kokoontua kaupungin virkamiesten kanssa keskustelemaan tapahtumasta, ja esitellä heille tapahtuman tarkoitus.

8. Nunen mainostus
a. Roll-up – julisteet
Mikulta pitää tiedustella onko hän lähettänyt julistekuvamateriaalit Lappian ammattiopiston kuvankäsittelyopiskelijoille.

b. Hupparit
Hupparit on laitettu tilaukseen.

c. Video
Videota työstävä Konsta Lepistö ilmoitti videon olevan työn alla.

d. Juliste
Paula Kronqvist on keksinyt idean toimintajulisteesta, jota levitetään joka koululle ja nuorisotilalle. Juliste on työn alla, ja Paula saa kertoa asiasta enemmän seuraavan kerran läsnä ollessaan.

9. Oulun vaikuttajaryhmä
Ajan ja tilanvarauksen loppumisen vuoksi asia päätettiin käsitellä seuraavassa kokouksessa.

10. Muut asiat
Muita asioita ei ilmennyt.

11. Seuraava kokous
Seuraava kokous pidetään 9.4.2015 klo 14.00 lukiolla.

12. Kokouksen päättäminen
Samuli Juntti päätti kokouksen klo 17.02.


Puheenjohtaja                                          Sihteeri

______________________________       ______________________________
Samuli Juntti                                              Paula Kronqvist

Pöytäkirjantarkastajat

______________________________       ______________________________
Eetu Miettinen                                           Ella-Sofia Saarela


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu

Tornion nuorisoneuvoston kokous 15.3.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                     kokous Pöytäkirja Aika:              15.3.2017 klo 14.00                                                        Paikka: Taukotupa Jan-mikael Hakomäki                                                                          Eetu Miettinen pj. Milla Pohjolainen                                                                                 Anniina Glader   Noora Lokkinen                                                                                   Miro Keränen (poistui 15.30) Kari Juntura                                                                                            Miia Mylläri siht.   Vili-Matias Rajaluoto 1.        Kokouksen avaaminen                       Kokous avattiin klo 14.25 2.        Laillisuuden ja Päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.       3. Esityslistan hyväksyminen                       Esity

Vasatokka, Inari

Nuorisofoorumi pidettiin lauantaina tammikuun 25. päivä Inarissa johon Tornion nuorisoneuvostosta lähti mukaan puheenjohtaja Jenna sekä kaksi jäsentä Sesilia ja Ville. Lähdimme perjantaina linja-autolla Torniosta ajelemaan kohti Inaria. Otimme matkanvarrelta kyytiin muitakin nuorisovaltuutettuja, esim. Keminmaasta ja Tervolasta. Saavuimme illalla Inarin majoituspaikkaamme Vasatokkaan, jossa jo odottikin lisää nuorisovaltuustojen jäseniä ympäri Lappia.           Lauantaiaamuna bussi suuntasi kohti Sajosta, paikkaa missä reissun virallinen osuus eli foorumi pidettiin. Paikalla oli nuorison edustukset Tornion lisäksi Kemistä, Keminmaasta, Tervolasta, Rovaniemeltä, Inarista, Sallasta sekä saamelaiskäräjien nuorisoneuvostosta. Kokouksen alussa saamelaiset kertoivat hieman saamelaisista sekä saamelaiskäräjistä. Sen jälkeen muut nuoret kertoivat oman kunnan tilanteista esimerkiksi päättäjien ja nuorisoneuvoston yhteistyön toimivuudesta. Paikalle oli tullut nuoria myös Venäjältä ja Norjasta