Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 18.3.2015

TORNION NUORISONEUVOSTO                                                               PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS

Aika                    18.3.2015 klo 15.00
Paikka                Tornion yhteislyseon lukio, Kauppakatu 29

Läsnä                  Samuli Juntti (pj.) (saapui 15.18)
                             Paula Kronqvist (siht.)
                             Janne-Pekka Laukkanen (poistui 16.33)
       Konsta Lepistö (saapui 15.18, poistui 16.02)
                             Eetu Miettinen (poistui 16.34)
                             Sara Pohjanen
                             Ida Santamäki
                             Mirke Tilja (poistui 16.30)
                             Sesilia Tofferi
                             Kia Turunen

Jan-Mikael Hakomäki


Uutena jäsenenä Janne-Pekka Laukkanen esittäytyi ennen kokouksen avaamista.

1.       Kokouksen avaaminen
Puheenjohtaja Samuli Juntin myöhästymisen vuoksi yksimielisesti päätettynä Ida Santamäki avasi kokouksen klo 15.10.

2.       Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3.       Esityslistan hyväksyminen
Esityslista hyväksyttiin seuraavin muutoksin:
-          Kohta 9 lisättiin Megamarkkinat.

4.       Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Mirke Tilja ja Kia Turunen.

5.       Kaukaloaloite
Kaukaloaloitteen päätös luettiin ääneen sähköpostista. Asia käsiteltiin liikuntalautakunnan kokouksessa ja kokouksen pöytäkirjan otteessa todettiin, että nuorisoneuvoston aloite hylättiin ja liikuntalautakunnan esittämä vaihtoehto aloitteelle hyväksyttiin. Aloitteessa todettiin asiavirhe: nuorisoneuvosto on toivonut vain kaukaloreunoja, mutta esittänyt aloitteessa pyynnön koko kaukalona. Nune aikoo pyytää puheenvuoroa valtuuston kokoukseen, jos aloitepäätös käy vielä valtuuston käsittelyssä, ja puheenvuorossa nune korjaa aloitteen asiavirheen. Jos puheenvuoro valtuuston kokouksessa käy päinsä, ilmoittautuivat puheenvuoron käyttäjiksi Samuli Juntti, Paula Kronqvist ja Eetu Miettinen.

6.       Eduskuntavaalipaneeli
Lappialle sopisi paneeliajankohdaksi viikot 13, ja 14, ja PPO:lle viikot 13 ja 15. Päätettiin, että Lappialla pidetään paneeli 31.3., johon osallistuvat ammatti- ja AMK:n opiskelijat. Lukiolaisille järjestetään 8.4. aamulla 9.30, johon osallistuvat lukion ja kenties myös PPO:n opiskelijat. Lukiolla paneelin jälkeen pidetään aulassa politiikan torit –tapahtuma, jonka vastaavana toimii Kati Tervo. Ehdokkaiksi on ilmoittautunut jo Katri Kulmuni Keskusta-puolueesta. Samuli Juntti on yhteydessä puolueisiin. Vastausajaksi annetaan 3 minuuttia/ehdokas. Lappian paneelin vastuuhenkilöiksi ja järjestäjiksi päätettiin Ida Santamäki ja Paula Kronqvist, lukion paneeliin Samuli Juntti ja Sesilia Tofferi.

7.       Toimintasääntö
Samuli Juntti luki pätkiä toimintasäännöstä, joihin toivotaan muutosta, mm. kohta 1. yleinen toiminta-ajatus. Yhden tai kahden henkilön pitää alkaa työstämään kohta ymmärrettävämpään muotoon. Asia käsitellään ja työstetään paremmin pitemmässä kokouksessa 11.4.

8.       EU-demokratiaviikko
Nimeksi on jo aiemmin päätetty Tornio uusiksi –päivä. Jan-Mikael on informoinut nuorisotoimen väkeä tapahtumasta. CIMO-rahahakemuksen hakuaika päättyy 27.3. Hakemuksen tekijäksi ilmoittautui Paula Kronqvist. Ajankohdaksi on päätetty 6.5. ja tapahtumatilaksi päätettiin entistä linja-autoaseman pihatilaa tai entisen Muotihuoneen liiketilaa. Tapahtumaan mietittiin muuksi ohjelmaksi joku esiintyjä, tanssiesityksiä ym. Kulttuurihäiriöltä voidaan pyytää apua lavan kokoamiseen ja lavaelektroniikan asentamiseen.

9.       Megamarkkinat
PPO järjestää keväällä pihamarkkinat, joten nuorisotoimi on päättänyt, että tapahtumat yhdistettäisiin. Tapahtuman teemana on kestävä kehitys. Nuorisoneuvostolla on mahdollisuus varata oma pöytä ja näin olla läsnä tapahtumassa. Tilaisuusajankohta on 23.5. klo 10-14. Kia Turunen ja Sara Pohjanen ilmoittautuivat työryhmään, jossa he miettivät mitä aktiviteetteja nuorisoneuvosto suorittaisi tapahtumassa.

10.   Muut asiat
Miku on saanut roll-up –julisteista tarjouksen. Ehdotettiin, että Lappian kuvankäsittelypuoli hoitaisi suunnittelun. Ida Santamäki lupasi olla yhteydessä. Päätettiin, että heille annetaan kaikki materiaal, joista he tekevät 2-3 vaihtoehtoa, eli yhteensä 4-6 vaihtoehtoa kahdesta eri slogania sisältävästä roll-up –julisteen kuvan tiettyyn päivämäärään mennessä. Kun suunnittelutyö on tehty, Miku lähettää julisteet valmistajalle ja tilaa roll-up –julisteet.

Tatu Raatikaisen varapuheenjohtajan virka kyseenalaistettiin. Perusteena kyseenalaistukseen on hänen poissaolonsa kokouksissa. Asiasta kysytään häneltä itseltään ja käsitellään seuraavassa kokouksessa.

11.   Seuraava kokous
Seuraava kokous päätetään sosiaalisessa mediassa.

12.   Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja Samuli Juntti päätti kokouksen klo 16.38.




Puheenjohtaja                                          Sihteeri

______________________________       ______________________________
Samuli Juntti                                              Paula Kronqvist

Pöytäkirjantarkastajat

______________________________       ______________________________
Mirke Tilja                                                 Kia Turunen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu

Vasatokka, Inari

Nuorisofoorumi pidettiin lauantaina tammikuun 25. päivä Inarissa johon Tornion nuorisoneuvostosta lähti mukaan puheenjohtaja Jenna sekä kaksi jäsentä Sesilia ja Ville. Lähdimme perjantaina linja-autolla Torniosta ajelemaan kohti Inaria. Otimme matkanvarrelta kyytiin muitakin nuorisovaltuutettuja, esim. Keminmaasta ja Tervolasta. Saavuimme illalla Inarin majoituspaikkaamme Vasatokkaan, jossa jo odottikin lisää nuorisovaltuustojen jäseniä ympäri Lappia.           Lauantaiaamuna bussi suuntasi kohti Sajosta, paikkaa missä reissun virallinen osuus eli foorumi pidettiin. Paikalla oli nuorison edustukset Tornion lisäksi Kemistä, Keminmaasta, Tervolasta, Rovaniemeltä, Inarista, Sallasta sekä saamelaiskäräjien nuorisoneuvostosta. Kokouksen alussa saamelaiset kertoivat hieman saamelaisista sekä saamelaiskäräjistä. Sen jälkeen muut nuoret kertoivat oman kunnan tilanteista esimerkiksi päättäjien ja nuorisoneuvoston yhteistyön toimivuudesta. Paikalle oli tullut nuoria myös Venäjältä ja Norjasta

Tornion nuorisoneuvoston kokous 24.8.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                                  kokous Pöytäkirja Aika:              24.8.2017                                                                                             Paikka: Aaltonen Jan-mikael Hakomäki                                                                           Eetu Miettinen Anniina Glader (poistui klo 15.55)                                  Noora Lokkinen Miro Keränen                                                                                                             Roope Riipinen Kari Juntura                                                                                          Miia Mylläri                                                                   Erkka Multanen                                                                                   Vili-Matias Rajaluoto         1.      Kokouksen avaaminen Eetu Miettinen avasi kokouksen klo