Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 11.1.2016

TORNION NUORISONEUVOSTO                                                                 PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS

Aika                    11.1.2016 klo 14.15
Paikka                Tornion yhteislyseon lukio, Kauppakatu 29

Läsnä                  Samuli Juntti (pj.)
                             Neea Kivelä
                             Teemu Kiviniemi
                             Henri Kronqvist
                             Eetu Miettinen                                                        (saapui 14.26)
                             Konsta Lepistö
                             Sara Pohjanen
       Tatu Raatikainen
                             Ella-Sofia Saarela                                                     (poistui 14.50)

                             Jan-Mikael (Miku) Hakomäki


                        1. Kokouksen avaaminen
                       Samuli Juntti avasi kokouksen klo 14.21.

                       2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
                       Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

                       3. Esityslistan hyväksyminen
                       Kohta 7:ksi lisättiin Hpda Ungdomsrådet ja .

                       4. Pöytäkirjantarkastajien valinta
                       Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Henri Kronqvist ja Teemu Kiviniemi.
                       Jan-Mikael Hakomäki asetettiin varasihteeriksi.

                      5. Kaupunginjohtaja
Samuli Juntti on miettinyt, että pitäisikö nunen tuoda itsensä esille myös kaupunginjohtajan tietoisuuteen. Hänen kanssaan pitäisi varata aika, mutta mietittiin, mitä nune veisi hänelle. Ehdotettiin, että veisimme yhteenvedon tekemisistämme ja tulevista hankkeista. Asian käsittely jatkuu ajanvarauksen jälkeen.

6. Nuorisofoorumi
Nuorisofoorumi pidetään 23.1.2016 Rovaniemellä Hotel Santa Clausissa klo 11-15. Tarkoitus olisi, että nune pyytäisi yhdessä Inarin nuvan kanssa puheenvuoron, jossa esitellään ja kerrotaan Pohjoinen vinkkeli –tapahtumasta. Tämän jälkeen kokoonnutaan vielä nuorisotalo Mondessa Pohjoinen vinkkeli –työryhmän kanssa ja suunnitellaan tapahtuman sisältöä. Nuorisovaltuustojen vastuualueeksi on jaettu tapahtuman sisällön ja keskustelutilaisuuden suunnittelu ja järjestely, ja nuorisotoimet järjestävät sitten kulttuuritapahtuman samana iltana. Seppo Körkkö aikoo käyttää suhteitaan Helsingin päähän ja kutsua henkilöitä keskustelutilaisuuteen. Mietittiin, mikä olisi keskustelutilaisuuden keskusteluaihe.

Mietittiin matkustusmuotoa. Ehdotettiin auton vuokrausta, mutta sovittiin, että jos autonvuokraus maksaa enemmän kuin 90€, mietitään muuta matkustuskeinoa. Alustavat osallistujatiedot olivat Konsta Lepistö, Eetu Miettinen, Sara Pohjanen, Samuli Juntti ja Jan-Mikael Hakomäki.

7. Hpda Ungdomsrådet ja CIMOn nuorisoneuvosto
Haparannan ungdomsrådetilla on uusi nuoriso-ohjaajavastaava, David. Miku on suunnitellut hänen kanssaan yhteistyötä. Yhtenä syynä tähän on, että nuorisotoimien johtajat ovat kokoontuneet keskenään ja päättäneet, että joka puolen vuoden välein järjestetään nuorisokäräjät yhdessä. Haparannalla olisi tarkoitus aktivoida nuorisoneuvostoa poliittisempaan toimintaan.

Nuorisokäräjiin nivoutuneena on ajateltu järjestää aiheeseen liityvää ohjelmaa, johon voidaan hakea CIMOlta rahaa naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen eurooppalainen teemavuosi 2016 -ohjelmasta. Enimmillään rahaa voidaan hakea 20 000€.

8. Roll-up
Roll-upit on valmiina ja ne on haettava Kemistä. Sovittiin, että kysytään, jos Paula Kronqvist hakee nämä.

9. Bensalenkkari-ilta
Työryhmä kokoontuu, ja kootaan saatu työ kasattua. Ehdotettiin, että tapahtuma järjestettäisiin Tornio-viikolla 9. - 15.5., ja on mietitty, että nuorisokäräjät järjestettäisiin samaan aikaan. Miku yrittää sopia Luskun, joka oli erittäin kiinnostunut, kanssa tapaamisen, jossa suunnitellaan tulevaa tapahtumaa. Whatsappiin perustetussa Bensalenkkari-ilta –ryhmässä keskustellaan työryhmän kesken lisää.

10. Jäsen
Tatu Raatikainen ilmoitti eroavansa. Syynä eroamiseen on työllistyminen Tornion nuorisotoimella. Eroaminen todettiin hyväksytyksi.

Tatun erotessa tarvitaan uusi edustaja nunesta Nuorten Ohjaus- ja Palveluverkostoon. Verkostosta kerrottiin yleisesti. Uudeksi edustajaksi valittiin Eetu Miettinen. Paula Kronqvist jatkaa varaedustajana.

11. Muut asiat
Tornion yhteislyseon lukion OPKH:n kahvinkeitin –asiassa ei ole edistystä. Päätettiin, että Miku Hakomäki käy ostamassa uuden kahvinkeittimen.

12. Seuraava kokous
Seuraavan kokouksen ajankohdaksi päätettiin 25.1.2015 klo 14.15.

13. Kokouksen päättäminen
Samuli Juntti päätti kokouksen klo 15.31.


Puheenjohtaja                                                                       Sihteeri

______________________________                                    ______________________________
Samuli Juntti                                                                           Jan-Mikael Hakomäki

Pöytäkirjantarkastajat

______________________________                                    ______________________________
Henri Kronqvist                                                                      Teemu Kiviniemi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu
TORNION NUORISONEUVOSTO Nuorisoneuvoston toimintaideana on parantaa nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, tutustuttaa nuoret kunnalliseen päätöksentekoon, kannustaa nuor ia ajamaan omia etujaan, estää nuorten passivoitumista sekä saada oman kunnan nuorten ääni kuulumaan kaikkia nuoria koskevissa asioissa. Yhteydenotto: e-mail: nuorisoneuvosto@tornio.fi puheenjohtaja: Eetu Miettinen v.puheenjohtaja: Miro Keränen sihteeri: Miia Mylläri

Tornion nuorisoneuvoston kokous 15.3.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                     kokous Pöytäkirja Aika:              15.3.2017 klo 14.00                                                        Paikka: Taukotupa Jan-mikael Hakomäki                                                                          Eetu Miettinen pj. Milla Pohjolainen                                                                                 Anniina Glader   Noora Lokkinen                                                                                   Miro Keränen (poistui 15.30) Kari Juntura                                                                                            Miia Mylläri siht.   Vili-Matias Rajaluoto 1.        Kokouksen avaaminen                       Kokous avattiin klo 14.25 2.        Laillisuuden ja Päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.       3. Esityslistan hyväksyminen                       Esity