Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 3.12.2015

TORNION NUORISONEUVOSTO                                                                        PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS

Aika              3.12.2015 klo 15.00
Paikka           Tornion yhteislyseon lukio, Kauppakatu 29

Läsnä            Samuli Juntti (pj.)
                      Valpuri Hurtig                                           (poistui 16.09)
Neea Kivelä
Joni Kokkinen
                      Henri Kronqvist
Konsta Lepistö
                      Eetu Miettinen
Sara Pohjanen
Ella-Sofia Saarela

                      Jan-Mikael ”Miku” Hakomäki

Pöytäkirja kirjoitetaan puhtaaksi kokousnauhoitteen pohjalta. Sihteerinä toimii Paula Kronqvist.

                      1. Kokouksen avaaminen
                      Samuli Juntti avasi kokouksen klo 15.42.

                      2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
                      Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

                      3. Esityslistan hyväksyminen
                      Esityslista hyväksyttiin.

                      4. Pöytäkirjantarkastajien valinta
                      Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Ella-Sofia Saarela ja Neea Kivelä.

                      5. Supermankeli feedback
Tapahtuma oli mukava. Tämän kertainen mankelin rakenne perustui kolmeen lyhyeen kohtaamiseen, joissa jokainen ryhmä (5-6 hlöä) sai kokeilla vaikuttamista. Lopuksi oli suurempi kohtaaminen Metsähallituksen kanssa. Videoyhteys toimi hyvin pienien vaikeuksien jälkeen. Torniolaisia osallistui tapahtumaan 4, inarilaisia 10 ja saamelaiskäräjien nuorisoneuvostosta 2. Katri Kulmuni vieraili sunnuntaina mankelissa.

Helsingin reissua – ja tapahtumaa suunniteltiin. Mietittiin, että ministeriön tapaamisessa ei valitettaisi mistään, vaan tuotaisiin esille vaihtoehtoinen poliittinen ratkaisu, josta ministeriö laitetaan vastaamaan. Eräs hanke, muiden muassa, joka tuli esille ja jota mietittiin, oli Kulmunin lanseeraama yhteispohjoismainen kansalaisuus. Tämä tarkoittaisi, että suomalaisilla, ruotsalaisilla ja norjalaisilla olisi yhteinen sosiaaliturva; tämä helpottaisi työharjoittelua, työskentelyä, opiskelua ja matkustelua maiden välillä.

6. Pikkujoulut
Kerrattiin viime pikkujoulut. Päätettiin, että perinteisesti käydään kiinalaisessa syömässä ja sitten siirrytään nuorisotilalle viettämään iltaa. Ajankohdaksi valittiin perjantai 18.12. Koska Kivirannan nuorisotila Messi, ja muut nuorisotilat olivat varattu tuona päivänä, päätettiin viettää iltaa Kokkokankaan nuorisotila Konkassa, mikäli se on vapaa. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Kiinalaiseen tehdään pöytävaraus.

7. Nuva.ry vuosikokous
Eetu Miettinen kertoi asiasta. 12. - 13.12. pidetään Rovaniemellä Lyseonpuiston lukiolla nuva.ryn vuosikokous. Kukaan ei ollut kiinnostunut, joten Eetu Miettinen ilmoitti osallistuvansa yksin.

8. Roll-up
Roll-up –mainosluonnoksen lopullinen versio on päätetty. Ainoa asia mikä pitää tehdä, on lähettää Mikulle lopullinen mainos. Tatu Raatikainen on vastuussa tästä.

9. TYL opkh kahvinkeitin
Tatu Raatikainen on edelleen yhä vastuussa kahvipannun metsästämisestä kirpputorilta. Asiassa ei ole edistytty.

10. Jäsenet
Jäsenongelmaa, eli ns. ”listalla roikkujia” ja toimintasäännön mukaisia ”yli 6 kuukauteen tavoittamattomia ja kokoukseen osallistumattomia henkilöitä”, ei ole.

11. Muut asiat
23.1.2016 järjestetään Lapin nuorisofoorumin kokous Rovaniemellä. Siellä käsitellään mm. Pohjosen vinkkelin teema.

12. Seuraava kokous
Seuraava kokouksen ajankohta päätetään vuodenvaihteen jälkeen whatsappissa.

13. Kokouksen päättäminen
Samuli Juntti päätti kokouksen klo 16.15.


Puheenjohtaja                                                                Sihteeri

______________________________                           ______________________________
Samuli Juntti                                                                   Paula Kronqvist

Pöytäkirjantarkastajat

______________________________                           ______________________________

Ella-Sofia Saarela                                                           Neea Kivelä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu

Tornion nuorisoneuvoston kokous 15.3.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                     kokous Pöytäkirja Aika:              15.3.2017 klo 14.00                                                        Paikka: Taukotupa Jan-mikael Hakomäki                                                                          Eetu Miettinen pj. Milla Pohjolainen                                                                                 Anniina Glader   Noora Lokkinen                                                                                   Miro Keränen (poistui 15.30) Kari Juntura                                                                                            Miia Mylläri siht.   Vili-Matias Rajaluoto 1.        Kokouksen avaaminen                       Kokous avattiin klo 14.25 2.        Laillisuuden ja Päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.       3. Esityslistan hyväksyminen                       Esity

Tornion nuorisoneuvoston kokous 24.8.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                                  kokous Pöytäkirja Aika:              24.8.2017                                                                                             Paikka: Aaltonen Jan-mikael Hakomäki                                                                           Eetu Miettinen Anniina Glader (poistui klo 15.55)                                  Noora Lokkinen Miro Keränen                                                                                                             Roope Riipinen Kari Juntura                                                                                          Miia Mylläri                                                                   Erkka Multanen                                                                                   Vili-Matias Rajaluoto         1.      Kokouksen avaaminen Eetu Miettinen avasi kokouksen klo