Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 4.11.2015

TORNION NUORISONEUVOSTO                                                                PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS

Aika              4.11.2015 klo 14.00
Paikka           Tornion yhteislyseon lukio, Kauppakatu 29

Läsnä            Samuli Juntti (pj.)
                      Teemu Kiviniemi
                      Henri Kronqvist
                      Konsta Lepistö
                      Eetu Miettinen
                      Tatu Raatikainen
                      Paula Kronqvist (siht.)

                      Jan-Mikael Hakomäki


                      1. Kokouksen avaaminen
                      Samuli Juntti avasi kokouksen klo 14.15.

                      2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
                      Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

                      3. Esityslistan hyväksyminen
Esityslistaan lisättiin kaksi kohtaa: Seppo Körkkö/Megamankeli kohdaksi 7. ja Jäsenet kohdaksi 11. Lisäysten jälkeen esityslista hyväksyttiin.

                      4. Pöytäkirjantarkastajien valinta
                      Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Eetu Miettinen ja Tatu Raatikainen.

                      5. Opkh kokous
Tilaisuus ei ollut sujunut ihan niin kuin oli suunniteltu. Tilaisuudessa ei ilmennyt mitään, mitä olisi voinut lähteä viemään eteenpäin, eli tilaisuus oli lähinnä keskustelutilaisuus. Läsnä oli suhteellisen vähän väkeä.

Raumon yläasteella yhtenä ongelmakohtana ilmeni huono kouluhenki. Siellä voisi miettiä jotain, jolla voisi yrittää parantaa kouluhenkeä.

Putaan yläasteella on ollut keskusteltua maahanmuuttajista. Oppilaista voi huomata, että he suhtautuvat hieman kielteisesti heitä kohtaan.

Lukiolla on omat ongelmansa rehtorin kanssa. Opkh on supistettu sellaiseen mittakaavaan, että he eivät voi tehdä juurikaan mitään. Nune voisi tehdä lukion edustajien kanssa lausunnon kaupungille lukion tilanteesta. Miku kokoaa pari tyyppiä työstämään lausuntoa. Ehdotettiin, että sitä aletaan työstämään Google Docsin avulla. Työryhmään ilmoittautuivat Mikun lisäksi Eetu Miettinen, Paula Kronqvist, Samuli Juntti ja Konsta Lepistö.

                      6. TYL opkh kahvinkeitin
Koska yhteiskokouksessa otettiin esille, että nunella ei ole omaa kokoustilaa, lukion opkh lupasi, että nune voi alkaa kokoustamaan lukion opkh:n tiloissa.  Kiitokseksi tästä nune ostaa kokoustilaan uuden kahvinkeittimen pannun. Kahvinkeittimen pannu on mysteerisesti kadonnut. 

Tornion nuorisotoimen esimies Auli Pietikäinen on näyttänyt asialle vihreää valoa. Mainittiin, että kirpputoreilta saattaisi löytyä kahvipannuja. Näin vältyttäisiin ostamasta kokonaan uutta keitintä. Tatu Raatikainen otti asian hoitaakseen. Paula Kronqvist kertoi, että heillä on ollut kotona useampi kahvinkeitin, joten hän lupasi katsoa, jos nunelle liikenisi ylimääräinen keitin näin ensi hätään.

                      7. Seppo Körkkö/Megamankeli
Miku Hakomäki on lähettänyt Seppo Körkölle Tornion nuorisoneuvoston esityksen poliittisten nuorisojärjestöjen edustajien mukanaolosta Pohjosen vinkkelin valmistelusta Megamankelissa. Soitettiin Seppo Körkölle. Inarin nuva on vaihtunut, ja järjestäytymis-kokouksessa he päättivät, että Pohjonen vinkkeli on järkevä tapa työskennellä ja sama kaavalla jatketaan. Mankeliasiaa he eivät ole kerenneet käsitellä. Saamelaiskäräjien nuorisoneuvosto käsittelee tätä asiaa, ja vastaus heiltä saadaan lähiaikoina. Päätettiin, että Tornion nunen ehdotuksesta keskustellaan vielä kasvokkain, mutta toistaiseksi ketään nuorisojärjestöjen edustajaa ei kutsuta Megamankeliin.

                      8. Roll-up
Tatu Raatikainen esitteli roll-upien kuvaluonnoksia. Pohjavärinä on nyt sininen. Parannusehdotuksia luonnoksiin esitettiin. Tekstivärinä oli esityshetkellä valkoinen. Ehdotettiin, että tekstinväri vaihdetaan, ja logon sisällä oleva väri vaihdetaan joko vaaleammaksi tai tummemman siniseksi.

                      9. Kärkihanke
Asia siirrettiin seuraavaan kokoukseen ja siinä edetään, kunnes useampi henkilö on läsnä edustamassa omaa opkh:taan nunen kokouksessa.

                      10. Arpelalinja
Harri Telkki lähetti nunen sähköpostiin kirjallisen version Arpelaan menevistä linjoista. Sähköposti luettiin ääneen:
·         15.05 ma-pe kaupungintalon pysäkiltä lähtevissä koulukuljetuksissa ajetaan vähintään 20 paikkaisella linja-autoilla.
·         16.05 ma-to kaupungintalon pysäkiltä lähtevää koulukuljetusta.
·         Jos klo 16.05 lukiota käyviä matkustajia olisi säännöllisesti runsaasti, siitä pitää tehdä ilmoitus kaupungille, jolloin voidaan vaihtaa ajoon isompi auto.
·         Jos lähtijöitä on tilapäisesti runsaasti, niin siitä pitää tehdä tieto kaupungille, jotta voidaan järjestää tilapäisen erilliskuljetuksen.
                     
                      11. Jäsenet
Miina ja Ida Santamäen jäsenyys alkaa umpeutua. Miina on viimeksi ollut kokouksessa 5.5.2015 ja Ida 18.3.2015. Asian käsittely siirretään seuraavaan kokoukseen, kun on enemmän läsnäolijoita.

                      12. Muut asiat
                      Muita asioita ei ilmennyt.

                      13. Seuraava kokous
                      Seuraava kokous pidetään lukiolla 16.11.2015 klo 14.00.

                      14. Kokouksen päättäminen
                      Samuli Juntti päätti kokouksen klo 15.46.


Puheenjohtaja

______________________________                           ______________________________
Samuli Juntti                                                                   Paula Kronqvist

Pöytäkirjantarkastajat

______________________________                           ______________________________
Eetu Miettinen                                                                Tatu Raatikainen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu

Vasatokka, Inari

Nuorisofoorumi pidettiin lauantaina tammikuun 25. päivä Inarissa johon Tornion nuorisoneuvostosta lähti mukaan puheenjohtaja Jenna sekä kaksi jäsentä Sesilia ja Ville. Lähdimme perjantaina linja-autolla Torniosta ajelemaan kohti Inaria. Otimme matkanvarrelta kyytiin muitakin nuorisovaltuutettuja, esim. Keminmaasta ja Tervolasta. Saavuimme illalla Inarin majoituspaikkaamme Vasatokkaan, jossa jo odottikin lisää nuorisovaltuustojen jäseniä ympäri Lappia.           Lauantaiaamuna bussi suuntasi kohti Sajosta, paikkaa missä reissun virallinen osuus eli foorumi pidettiin. Paikalla oli nuorison edustukset Tornion lisäksi Kemistä, Keminmaasta, Tervolasta, Rovaniemeltä, Inarista, Sallasta sekä saamelaiskäräjien nuorisoneuvostosta. Kokouksen alussa saamelaiset kertoivat hieman saamelaisista sekä saamelaiskäräjistä. Sen jälkeen muut nuoret kertoivat oman kunnan tilanteista esimerkiksi päättäjien ja nuorisoneuvoston yhteistyön toimivuudesta. Paikalle oli tullut nuoria myös Venäjältä ja Norjasta

Tornion nuorisoneuvoston kokous 24.8.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                                  kokous Pöytäkirja Aika:              24.8.2017                                                                                             Paikka: Aaltonen Jan-mikael Hakomäki                                                                           Eetu Miettinen Anniina Glader (poistui klo 15.55)                                  Noora Lokkinen Miro Keränen                                                                                                             Roope Riipinen Kari Juntura                                                                                          Miia Mylläri                                                                   Erkka Multanen                                                                                   Vili-Matias Rajaluoto         1.      Kokouksen avaaminen Eetu Miettinen avasi kokouksen klo