Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 14.10.2014

TORNION NUORISONEUVOSTO                                                                     PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS

Aika              14.10.2014 klo 12.00
Paikka          Nuorisotiedotuspiste Aaltonen, Länsiranta 9

Läsnä           Samuli Juntti (pj.)
Niko Koivula
Joni Kokkinen
Paula Kronqvist (siht.)
Konsta Lepistö
Sara Pohjanen
Tatu Raatikainen
Ella-Sofia Saarela
Ida Santamäki
Kare Simula
Mirke Tilja

Jan-Mikael Hakomäki

Jokainen esitteli itsensä lyhyesti ennen kokousta.


1. Kokouksen avaaminen
Samuli Juntti avasi kokouksen klo 12.15.

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Esityslistan hyväksyminen
Esityslistaa muutettiin vaihtamalla kohtien 11. ja 12. paikkoja. Muutoksen jälkeen esityslista hyväksyttiin

4. Jäsenten esittely
Esittelyt suoritettiin ennen kokousta.

5. Puheenjohtajan valinta
Jan-Mikael Hakomäki (jatkossa tutummin Miku) kertoi puheenjohtajan roolista ja tehtävistä. Ehdokkaiksi asettuivat Tatu Raatikainen ja Samuli Juntti. Kumpikin kertoi lyhyesti, miksi heidät pitäisi valita puheenjohtajaksi. Suoritettiin suljettu lippuäänestys. Ääntenlaskijoiksi ilmoittautuivat Sara Pohjanen ja Mirke Tilja. Äänet jakaantuivat: Samuli Juntti 9, Tatu Raatikainen 1, yksi hylätty ääni. Samuli Juntti valittiin puheenjohtajaksi, Tatu Raatikainen varapuheenjohtajaksi.

6. Sihteerin valinta
Paula Kronqvist kertoi sihteerin roolista ja tehtävistä. Paula Kronqvist asettui ehdokkaaksi. Muita ehdokkaita ei asettunut. Yksimielisesti Paula Kronqvist valittiin sihteeriksi. Varasihteeriä ei valittu. Varasihteeri päätettiin valita tarpeen mukaan kokouksessa Tornion Nuorisoneuvoston toimintasäännössä osoitetulla tavalla.

7. Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Sara Pohjanen ja Mirke Tilja.

8. Kulttuuri- ja nuorisolautakunnan jäsenten valinta
Jan-Mikael Hakomäki kertoi. Tornion Nuorisoneuvostolla on kaksi edustuspaikka Tornion kaupungin kulttuuri- ja nuorisolautakunnassa. Edustajilla on läsnäolo- ja puheoikeus kokouksissa, mutta ei valtaa vaikuttaa päätöksiin eikä päätöksentekoihin. Edustajilta voidaan kumminkin kysyä mielipiteitä, jotka voivat ohjata päätöksiä ja
päätöksentekoja.

Ehdokkaiksi asettuivat Sara Pohjanen, Mirke Tilja, Konsta Lepistö ja
Kare Simula. Suoritettiin suljettu lippuäänestys. Ääntenlaskijoiksi valittiin Joni Kokkinen ja Ida Santamäki. Äänet jakaantuivat: Sara Pohjanen 5, Mirke Tilja 8, Konsta Lepistö 8 ja Kare Simula 1. Edustajiksi valittiin Mirke Tilja ja Konsta Lepistö. Miku Hakomäki lupasi ilmoittaa uudet jäsenet lautakunnalle.

Tarkoitus olisi saada nuorisoneuvoston edustus myös muihin lautakuntiin, kuten koululautakuntaan. Miku Hakomäki ehdotti myös Nune-koulutusta uusille nuorisoneuvoston jäsenille. Koulutus olisi 1-2 päivää kestävä, jossa kerrottaisiin nuorisoneuvoston asemasta ja kaupungin vaikutuselimistä. Ajankohta katsotaan myöhemmin.

9. Vaaleissa ulosjääneet jäsenet
Tornion Nuorisoneuvoston toimintasäännön mukaan maksimijäsenmäärä on 25. Koska vaaleissa valittujen jäsenten määrä ei ole lähelläkään 25:ttä, päätettiin täydentää nuorisoneuvostoa vaaleihin ilmoittautuneista jäsenistä.

Aluksi todettiin pieni moka Peräpohjolan Opiston ehdokkaista. Ehdokkaaksi ilmoittautuneen Lotta Kuismasen ilmoittautumista ei oltu otettu huomioon vaalien osalta, jonka vuoksi vaaleja ei PPO:lla järjestetty. Yksimielisesti päätettiin kysyä Lotalta vielä, onko hänellä kiinnostusta liittyä mukaan toimintaan. Lisäksi jäsenpaikkoja jätettiin auki seuraavasti: Tornion seudun vesaisille 1, joista oltiin osoitettu kiinnostusta yhden henkilön osalta; Työvoimalasäätiölle 1 ja Lapin Ammattikorkeakoululle 2, jossa hallituksen vaalit ovat myöhemmin syksyllä, ja vaalien jälkeen hallituksesta valitaan kaksi jäsentä Tornion Nuorisoneuvostoon.

Edellä mainittujen päätösten jälkeen yhdeksän (9) paikkaa jäi auki. Täyttökäytännöksi päätettiin, että kierroksittain valitaan jäseniä kouluittain vaaliäänimäärän mukaan (kuka on saanut eniten ääniä). Paikkojen täyttö suoritettiin seuraavasti:

1. kierros: Lukiolta Sesilia Tofferi, Putaan yläasteelta Kia Turunen, Raumon yläasteelta Eetu Miettinen. Yhteisjäsenmäärä 19.

2. kierros: Pudas: Lauri Kokkila, Raumo: Terhi Laine. Yhteisjäsenmäärä 21

3. kierros: Pudas: Miina Santamäki, Raumo: Teemu Kiviniemi. Yhteisjäsenmäärä 23

4. kierros: Raumo: Jessica Virtasalo. Yhteisjäsenmäärä 24.

10. Tornion Nuorisoneuvoston toimintasääntö
Auli Pietikäinen kävi esittelemässä itsensä ja työnkuvansa.

Paula Kronqvist kävi läpi toimintasäännön sisällön.

11. Lapin nuorisofoorumi 25.10.2014
Miku Hakomäki kertoi Lapin nuorisofoorumista. Lähtijöiksi ilmoittautuivat Paula Kronqvist ja Kare Simula. Ehdotettiin, että puheenjohtaja Samuli Junttikin lähtisi. Miku lupasi selvittää, mikäli kolmaskin edustaja Torniosta pääsisi mukaan.

12. Helsingin Ruutiexpo -reissu 29.-31.10.2014
Miku Hakomäki kertoi matkasta ja Ruuti Exposta. Tapahtuma on iso messu, jossa päättäjät, virkamiehet ja nuoret tapaavat. Matkan aikana ei järjestetä eduskunnan istuntoa. Lapin edustajia lähtee Tornion nuorisoneuvostosta, Inarin nuorisovaltuustosta ja Saamelaiskäräjien nuorisoneuvostosta. Lapin edustajilla on oma esittelypiste, jossa on tarkoitus esitellä Lappia ja Lapin nuorten elämää valokuvin.
Torniolaisten kuvat lähetetään Mikulle, joka kokoaa niistä esittelyn. Lisäksi kootaan roolipeli ”Astu lappilaisen kenkiin”, jossa esitetään kysymyksiä, joihin ohikulkijat saavat vastata.

Jäljellä olevan budjetin suuruuden vuoksi vain 5 jäsentä lähtee Helsinkiin. Mikun ehdotuksesta päätettiin yksimielisesti, että puheenjohtaja ja sihteeri lähtevät. Halukkaiksi lähtijöiksi ilmoittautuivat Kare Simula, Konsta Lepistö, Mirke Tilja, Ida Santamäki ja Sara Pohjanen. Suoritettiin suljettu lippuäänestys. Ääntenlaskijoiksi valittiin Paula Kronqvist ja Miku Hakomäki. Äänet jakaantuivat:

Kare Simula 3
Konsta Lepistö 9
Mirke Tilja 8
Ida Santamäki 6
Sara Pohjanen 4

Lähtijät ovat siis puheenjohtaja Samuli Juntin ja sihteeri Paula Kronqvistin lisäksi Konsta Lepistö, Ida Santamäki ja Mirke Tilja. Lähtöpäivä on 29.10. ja lähtöaika klo 8.00. Ida Santamäki lupasi vertailla hintoja VR:n ja Matkahuollon sivuilla. Lähtijöiden kesken järjestetään matkapalaveri 15.10. klo 14.00 Aaltosessa.

13. Frisbeegolf-radan roskisten saaminen
Asiassa ei ole tapahtunut edistystä. Samuli Juntti lupasi ottaa yhteyttä asianomaisiin virkamiehiin. Lisäksi ehdotettiin suoraa käyntiä kaupungintalolla. Samuli otti asian hoitaakseen heti kokouksen jälkeen.

14. Muut asiat
Joni Kokkinen kertoi, että hänet on kutsuttu edustamaan Tornion nuorisoneuvostoa Lapin ”hyvempää työelämää Lappiin” seminaarin paneeliin. Tapahtuma järjestetään Rovaniemellä 10.11. Joni esitti, että joku voisi lähteä hänen mukaansa lähinnä ottamaan kuvia tapahtumasta.

Barentsin nuorisoneuvosto järjestää 5.-9.11. työpajaleirin Norjan Tromssassa. Leirillä puhutaan mm. kulttuurista ja sen tarjonnasta. Osallistujien piti olla vähintään 18-vuotias. Tatu Raatikainen ilmoittautui lähtijäksi.

Nuorisoneuvoston kokouskäytännöt otettiin aiheeksi. Asia käsitellään
lähitulevaisuudessa.

15. Seuraava kokous
Seuraava kokous pidetään 27.10.2014 klo 14.00 Aaltosessa.

16. Kokouksen päättäminen
Samuli Juntti päätti kokouksen klo 14.36.


Puheenjohtaja                                         Sihteeri

______________________________     ______________________________

Pöytäkirjantarkastajat


______________________________     ______________________________

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu

Tornion nuorisoneuvoston kokous 15.3.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                     kokous Pöytäkirja Aika:              15.3.2017 klo 14.00                                                        Paikka: Taukotupa Jan-mikael Hakomäki                                                                          Eetu Miettinen pj. Milla Pohjolainen                                                                                 Anniina Glader   Noora Lokkinen                                                                                   Miro Keränen (poistui 15.30) Kari Juntura                                                                                            Miia Mylläri siht.   Vili-Matias Rajaluoto 1.        Kokouksen avaaminen                       Kokous avattiin klo 14.25 2.        Laillisuuden ja Päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.       3. Esityslistan hyväksyminen                       Esity

Tornion nuorisoneuvoston kokous 24.8.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                                  kokous Pöytäkirja Aika:              24.8.2017                                                                                             Paikka: Aaltonen Jan-mikael Hakomäki                                                                           Eetu Miettinen Anniina Glader (poistui klo 15.55)                                  Noora Lokkinen Miro Keränen                                                                                                             Roope Riipinen Kari Juntura                                                                                          Miia Mylläri                                                                   Erkka Multanen                                                                                   Vili-Matias Rajaluoto         1.      Kokouksen avaaminen Eetu Miettinen avasi kokouksen klo