Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 25.9.2014

TORNION NUORISONEUVOSTO                             PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS


Aika 25.9.2014 klo 14.30
Paikka Nuorisotiedotuspiste Aaltonen, Länsiranta 9

Läsnä
Samuli Juntti (pj.)
Joni Kokkinen
Paula Kronqvist (siht.)
Sara Pohjanen
Tatu Raatikainen

Jan-Mikael Hakomäki


1. Kokouksen avaaminen
Samuli Juntti avasi kokouksen kello 14.35.

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Esityslistan hyväksyminen
Esityslista hyväksyttiin.

4. Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Tatu Raatikainen ja Joni Kokkinen.

5. Barentsin nuorisofoorumin kokous
Paula Kronqvist kertoi lyhyesti tapahtumasta ja siellä olleiden ryhmätöiden tuloksista lyhyesti.

6. AMK haastattelu
Lapin AMK:n jonkin alan opiskelijat haluavat tehdä Nunesta haastattelun. Haastattelu tulisi ainakin koulun lehteen ja johonkin muuhun, kenties paikalliseen lehteen.

7. Nunen vaalit
Miku on saanut yhteyden AMK:n oppilaskunnan hallitukseen Tokko.ry:hyn. Kaikille kouluille on lähetetty infopaketti. Saralla ei ole ollut aikaa tehdä vaalimainosta. Paula lupasi hoitaa asian. Samuli on tehnyt nunen powerpoint esityksen. Vaaliasiat edistyvät seuraavasti koulukohtaisesti:

Raumo: infot on pidetty. Katri Keisu on luvannut hoitaa homman loppuun. Vaalimainos pitää viedä pikimmiten koululle.
Pudas: 7. luokkalaisille on pidetty esittelyt, 8. ja 9. luokille on pitämättä. Samuli käy juttelemassa Jaakko Junekselle.
Lukio: 6.10. on esittelyinfo, 7.10. vaalit.
Ammattikoulu: rehtorille on ilmoitettu, pyörät ovat pyörimässä. Mainos pitää viedä sinne, jolloin he hoitavat levityksen. Paula lupasi hoitaa homman loppuun. Hän ottaa yhteyden rehtorin henkilökohtaiseen assistenttiin.
AMK: Tokko.ry ajaa asiaa eteenpäin.
PPO: Joni ja Tatu toimivat vastuuhenkilöinä. Sähköpostiin lähetetty infopaketti on saatava opettajien tietoon. Info päivät pitää saada selville.
Kielikoulu: Paula on yhteydessä rehtoriin ja hoitaa homman loppuun.
Järjestöt: Miku lähettää sähköpostia niihin ja hoitaa homman loppuun.

8. Lapsi ja nuoriso-ohjelman uusi versio
Miku on lähettänyt version sähköpostiin. Samuli on lisännyt sinne nuorisoneuvosto kohtaan hienon tekstin:

”Nuorisoneuvosto pyrkii toteuttamaan nuorten toiveita ja puuttumaan nuorisoa vaivaaviin ongelmiin Tornion alueella ja yhdessä muiden nuorisovaltuustojen kanssa koko Lapin alueella ja jopa valtakunnallisesti.”

9. Roskakorit
Asiassa ei ole tapahtunut edistystä. Mietittiin, joko aloitettaisiin kilpailutus. Kaupungilta pitäisi saada toteutettua roskisten tyhjennys. Lisäksi lehtijutut pitäisi kirjoittaa ja kerätä sponsoreita. Samuli aikoi yrittää saada Pelttarin Sariin Pohjolan sanomiin yhteyden. Ehdotettiin, että Lappian Jaloterästudio valmistaisi metalliroskikset. Asia oli kannatettava, sillä silloin toteutettaisiin nuorilta nuorille -periaatteella. Asia kumminkin hylättiin, sillä Jaloterästudio on tehnyt viime aikoina paljon tappiota.

10. Muut asiat
Milka Rämö ilmoitti kyseessä olevan kokouksen kenties olevan hänen viimeinen.

Nuorisotoimi järjestää 7.10. Rajalla Pop Up- nuorisotilan klo 14.00-20.00. Siellä on tarjolla tanssia, musiikkia jne. ja siellä esitellään koko nuorisotoimen toimintaa. Ehdotettiin, että nunelle järjestettäisiin oma esittelyaika. Nunen esittelyn tulee olla yksinkertainen. Ehdotettiin, että paikalle tuotaisiin myös nunen flaijeri, laatikko kehitysideoille, joista parhaimmalle idean antajalle olisi luvassa palkinto. Tatu ehdotti meemin tekoa, ja aikoi toteuttaa sen.

11. Seuraava kokous
Seuraava kokous on vaalipalaveri, jonka ajankohta on 1.10. klo 16.00 Aaltosessa.

12. Kokouksen päättäminen
Samuli Juntti päätti kokouksen klo 16.40.


Puheenjohtaja                                   Sihteeri

______________________________ ______________________________

Pöytäkirjantarkastajat

______________________________ ______________________________


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu

Vasatokka, Inari

Nuorisofoorumi pidettiin lauantaina tammikuun 25. päivä Inarissa johon Tornion nuorisoneuvostosta lähti mukaan puheenjohtaja Jenna sekä kaksi jäsentä Sesilia ja Ville. Lähdimme perjantaina linja-autolla Torniosta ajelemaan kohti Inaria. Otimme matkanvarrelta kyytiin muitakin nuorisovaltuutettuja, esim. Keminmaasta ja Tervolasta. Saavuimme illalla Inarin majoituspaikkaamme Vasatokkaan, jossa jo odottikin lisää nuorisovaltuustojen jäseniä ympäri Lappia.           Lauantaiaamuna bussi suuntasi kohti Sajosta, paikkaa missä reissun virallinen osuus eli foorumi pidettiin. Paikalla oli nuorison edustukset Tornion lisäksi Kemistä, Keminmaasta, Tervolasta, Rovaniemeltä, Inarista, Sallasta sekä saamelaiskäräjien nuorisoneuvostosta. Kokouksen alussa saamelaiset kertoivat hieman saamelaisista sekä saamelaiskäräjistä. Sen jälkeen muut nuoret kertoivat oman kunnan tilanteista esimerkiksi päättäjien ja nuorisoneuvoston yhteistyön toimivuudesta. Paikalle oli tullut nuoria myös Venäjältä ja Norjasta

Tornion nuorisoneuvoston kokous 24.8.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                                  kokous Pöytäkirja Aika:              24.8.2017                                                                                             Paikka: Aaltonen Jan-mikael Hakomäki                                                                           Eetu Miettinen Anniina Glader (poistui klo 15.55)                                  Noora Lokkinen Miro Keränen                                                                                                             Roope Riipinen Kari Juntura                                                                                          Miia Mylläri                                                                   Erkka Multanen                                                                                   Vili-Matias Rajaluoto         1.      Kokouksen avaaminen Eetu Miettinen avasi kokouksen klo