Siirry pääsisältöön

Pöytäkirja 15.9.2014

TORNION NUORISONEUVOSTO                       PÖYTÄKIRJA

NUORISONEUVOSTON KOKOUS

Aika 15.9.2014 klo 15.00
Paikka Nuorisotiedotuspiste Aaltonen, Länsiranta 9

Läsnä
Samuli Juntti (pj.)
Joni Kokkinen
Sara Pohjanen
Tatu Raatikainen (siht.)
Milka Rämö
Mirke Tilja
Sesilia Tofferi

Jan-Mikael Hakomäki

1. Kokouksen avaaminen
Samuli Juntti avasi kokouksen klo 15.10.

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Esityslistan hyväksyminen
Esityslista hyväksyttiin.

4. Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Milka Rämö ja Sara Pohjanen.

5. Talousarvio
Ensi vuodelle on tehtävä talousarvio. Lisäksi uusista tarvittavista pitää tehdä anomus, joka esitetään lautakunnalle.

6. Toimintasuunnitelma
11.9. Miku, Samuli ja Paula pitivät talousarvio ja toimintasuunnitelma palaverin, josta kirjoitettiin raportti, joka käytiin kokouksessa läpi. Ehdotettiin, että yritetään anoa Spring Happening tapahtumaa varten yhdessä Haaparannan Ungdomsrådetin kanssa rahaa, ainakin 3500€, joltakin Rajayhteistyö -järjestöltä. Raportin Spring Happeningin lipputulot 800€ päätettiin siirtää toimintasuunnitelman discojen lipputuloihin. Lisäksi päätettiin tehdä toimintasuunnitelma talousarvion pohjalta.

Palaverissa oltiin esitetty ideoita erilaisista tapahtumista, jotka voitaisiin ottaa huomioon talousarviossa. Mm. bensalenkkari-ilta, jossa nuoret voisivat revitellä mopoilla valvotussa ympäristössä. Tapahtumassa voisi olla reaktiotesti ja väittelyä aiheesta. Tapahtuman tarkoitus olisi nunen mainostus ja tiedon välitys nuorille mopolla ajamisen vastuusta. Nunen mainostuksen tulisi olla innostava mutta myös todenmukainen, oli tapahtuma mikä tahansa. Yhdeksi tapahtumaksi oltiin ehdotettu myös NUNEn isot pikkujoulut nuorille, joihin olisi vapaa pääsy ja jossa olisi kaikkea kivaa aktiviteettia.

Toimintasuunnitelman tekevät talousarvion pohjalta Samuli, Tatu ja Miku tiistaina 23.9.2014 Nuorkalla klo 14.00.

7. AMK työpaja
AMK työpajaan pyydettiin Tornion NUNEsta 2 henkilöä ja 10 muiden pohjoisen kuntien/kaupunkien nuoria. Päätettiin, että AMK työpajan työskentely käsitellään vaalien jälkeen.

8. Lapsi ja nuoriso-ohjelman uusi versio
Lapsi- ja nuoriso-ohjelman uuden version käsittely siirtyy ensi kokoukseen.

9. Nunen vaalit
Vaaleja varten suunnitellaan juliste, jossa tulee selväksi milloin pitää asettua ehdolle ja milloin vaalit pidetään. Miku suunnittelee mainoksen. Jokaiselta koululta otetaan 2 opiskelijaa. NUNElle ollaan saatu sähköposti, nuorisoneuvosto@tornio.fi, johon vaaleihin ilmoittautuneet lähettävät esittelytekstinsä. Esittelyiden viimeinen lähetyspäivä on lokakuun 8. päivä. Lukiolla viimeinen lähetyspäivä on maanantaina 6.10. kello 20.00. Lukiolla nuneinfo pidetään 6.10, Raumolla 22.9 ja Putaalla 6.10.

10. Helsingin Ruuti Expo
Ruuti Expoon lähtijät ovat seuraavasta Nunesta valitut jäsenet.

11. Roskakorit
Kaupungin hallitus on luvannut roskakorit frisbeegolf radalle mutta niitä ei ole sinne saapunut. Mikäli asiassa ei tapahdu edistystä, NUNE kilpailuttaa metalliyritykset, jotka voisivat valmistaa roskakorit. Yritetään saada juttu Pohjolan Sanomiin, jossa sekä metalliyritys että NUNE saisi mainostusta. Tavoitteena olisi saada jokaiselle 9:lle reiälle roskakori.

12. Nunen kokoustoimintatavat
Yritetään saada kokouksiin enemmän kokousinformaatiota mm. kysymällä koulujen opettajilta ideoita mitä Torniossa pitäisi toteuttaa. Yritetään saada myös opettajat ja rehtorit huomaamaan, että NUNE voi vaikuttaa todella paljon eri asioihin esim. opiskelupaikkaleikkauksiin. Voitaisiin myös kokoustaa muuallakin kuin Aaltosessa. Tavoitteeksi otetaan, että pyritään kokoustaamaan jokaisen koulun (Raumo, Pudas, Lukio, ammattikoulu, PPO, AMK, HUMAK, Kielikoulu) oppilaskunnan kanssa. Näin saataisiin myös tietää mitä koulujen opiskelijakunnat ajattelevat asioista.

13. Muut asiat
Muita asioita ei ilmennyt.

14. Seuraava kokous
Seuraava kokous on 25.9.2014 klo 14.30.

15. Kokouksen päättäminen
Samuli Juntti päätti kokouksen klo 17.30.
Puheenjohtaja                         Sihteeri

______________________________ ______________________________

Pöytäkirjantarkastajat

______________________________ ______________________________

















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin reissu 29.-31.10.2014

Keskiviikko 29.10 Aamulla kello 7.00 starttasi Tornion nuorisoneuvoston reissu Helsinkiin tapaamaan ministeri Kiurua ja Ruutiexpo tapahtumaan. Tapasimme kaikki toisemme aamulla Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevassa matkakeskuksessa, josta lähdimme linja-autolla Kemin rautatieasemalle. Odottelimme hetken junaa ja lähdimme kohti Helsinkiä. Junassa mietimme vielä kysymyksiä mitä esittäisimme Kiurulle seuraavana päivänä ja tutustuimme vielä Ruutiexpo tapahtumaan paremmin. Saavuimme Helsinkiin 17.00 ja kävimme ostamassa kulkukortit metroon, ratikkaan yms. kaikille kolmeksi päiväksi, jotta meidän olisi helpompi kulkea. Sen jälkeen tapasimme Inarin Nuorisovaltuuston porukan, ja lähdimme heidän kanssa syömään. Syömisen jälkeen menimme Helsingin kaupungintalolle katsomaan seuraavan päivän pistettämme ja laittamaan tavaroita hieman paikoilleen. Tämän jälkeen lähdimme majapaikallemme Vallilaan. Pääsimme majapaikkaamme ja sinne tuli myös Inarin Nuorisovaltuusto ja Saamelaiskäräjien nu

Tornion nuorisoneuvoston kokous 15.3.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                     kokous Pöytäkirja Aika:              15.3.2017 klo 14.00                                                        Paikka: Taukotupa Jan-mikael Hakomäki                                                                          Eetu Miettinen pj. Milla Pohjolainen                                                                                 Anniina Glader   Noora Lokkinen                                                                                   Miro Keränen (poistui 15.30) Kari Juntura                                                                                            Miia Mylläri siht.   Vili-Matias Rajaluoto 1.        Kokouksen avaaminen                       Kokous avattiin klo 14.25 2.        Laillisuuden ja Päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.       3. Esityslistan hyväksyminen                       Esity

Tornion nuorisoneuvoston kokous 24.8.2017

Tornion nuorisoneuvosto                                                                                  kokous Pöytäkirja Aika:              24.8.2017                                                                                             Paikka: Aaltonen Jan-mikael Hakomäki                                                                           Eetu Miettinen Anniina Glader (poistui klo 15.55)                                  Noora Lokkinen Miro Keränen                                                                                                             Roope Riipinen Kari Juntura                                                                                          Miia Mylläri                                                                   Erkka Multanen                                                                                   Vili-Matias Rajaluoto         1.      Kokouksen avaaminen Eetu Miettinen avasi kokouksen klo